Kayısı Üreticisi Ve Esnafı Fiyat İstikrarsızlığına Tepki Gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kayısı Üreticisi Ve Esnafı Fiyat İstikrarsızlığına Tepki Gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 14:36

KAYISI ÜRETİCİSİ VE ESNAFI FİYAT İSTİKRARSIZLIĞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Malatya Kuru Kayısı ve Kuruyemişçiler Derneği, bir grup esnaf ve üreticiler ile birlikte Büyük Şire Pazarı’nda toplanarak, kayısı fiyatlarındaki istikrarsızlığa tepki gösterdi.
Burada bir açıklama yapan Malatya Kuru Kayısı ve Kuruyemişçiler Derneği Başkanı Duran Kocaman ‘’Kayısı esnafı ve kayısı üreticisi olarak sıkıntılıyız. Huzurumuz bozuk. Sesimiz gür çıkıyor, fakat duymak istemiyorlar’’ dedi.
2014 yılının kayısı üreticisi ve kayısı esnafı için tam bir hüsran olduğunu belirten Duran Kocaman, ‘’Rekolte aşırı düşük olmasına rağmen fiyatlarda istikrar sağlanamadı. Sözde kayısı en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor. Geçen sene o konuda sınıfta kaldık. İç piyasada da benzer şeyler yaşanıyor’’ diye konuştu.
Kayısıda sadece bu dönemde piyasa daralması yaşadıklarını aktaran Kocaman, hükümetten kendilerine destek olmalarını istedi. Devletin Manisa’nın kuru üzümüne, Karadeniz’in fındığına vermiş olduğu desteği Malatya kayısısına da verilmesi gerektiğini kaydeden Kocaman ‘’Kaysımız okullarda öğrencilerimize dağıtılmalıdır. Bu isteğimiz sağlanamazsa inanın üretici ve esnaf olarak güvenimiz sarsılacak. Blöf yapmıyoruz hükümetimizin desteğini istiyoruz. Malatyalı olarak bunu hak ediyoruz. Bugüne kadar kayısı ile ilgili sorunlarımızı seçim malzemesi yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Çünkü kayısı bizim için siyaset üstü, geçim kaynağımız. Yöremizin ekonomik istikrarı için göz ardı edilmememiz gerekir. Hükümetimizden kayısımızın bu yıldan itibaren okullarda dağıtılmak üzere her sene alınmasını bekliyoruz. Hepinizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!