Kayıp uçağın hesabını soracaklar

Güncelleme Tarihi:

Kayıp uçağın hesabını soracaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 11:44

İki haftayı aşkın süre haber alınamadıktan sonra Hint Okyanusu’na düştüğü açıklanan uçaktaki yolcuların aileleri, Malezya Havayolları ve uçağın üreticisi Boeing’e karşı hukuki süreç başlatıyor.

Haberin Devamı

227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kaybolan uçağın enkazına henüz ulaşılamadı. Kayıplardan herhangi bir haber yok ama şimdiden Malezya Havayolu ve üretici firma Boeing’e yönelik dava için hazırlıklar başladı. ABD’nin Chicago kentindeki Ribbeck hukuk firması, bir aylık bekleme süresi dolduğunda bu iki şirkete milyonlarca dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Uçakta bulunan kayıp yolculardan birinin babası, Ribbeck firması aracılığıyla iki şirket aleyhine şikayet başvurusunda bulundu.

Hukuk mücadelesinin başını çeken Ribbeck hukuk firmasının küresel havacılık bölümünün başkanı avukat Monica Kelly, “Tüm sorumluların, hesap vereceği” uyarısında bulundu. Arama sürecini yakından izleyen hukuk firması, Boeing 777 tipi uçağın üretiminde bir hata olup olmadığı ya da Malezya Havayolları’nın uçağın kaybolmasında bir ihmali olup olmadığını araştırıyor.

Haberin Devamı

Kayıp uçağın hesabını soracaklar

Ribbeck hukuk firmasının küresel havacılık bölümünün başkanı Kelly

HER YOLCU İÇİN MİLYONLARCA DOLAR
Kelly, uçaktaki her yolcu için milyonlarca dolarlık tazminat isteyeceklerini söyledi. Ayrıca Boeing şirketinden 777 model uçakların üretiminin gözden geçirilmesi talep ediliyor. Ribbeck firması, uçağın pilot ve yardımcı pilotunun bilincini kaybetmesi sonrasında kaybolduğundan yola çıkıyor. Hukuk firmasına göre, uçakta çıkan bir yangın ya da kabin basıncının düşmesi sonrasında pilotlar bayılmış olabilir.

Kayıp uçağın hesabını soracaklar
KAYIP UÇAK: YANIT BEKLEYEN 10 SORU

Ribbeck avukatlık bürosundan avukat William Wang, geçen hafta Pekin’de yolcu yakınlarıyla bir araya geldiğini belirterek, uçakta kaybolanların üçte birinin ailelerinin tek çocukları olduğunu söyledi. William Wang, “En az 50 anne baba, tek çocuklarını kaybetti. Onlar için bu bir felaket” dedi.

Chicago merkezli hukuk bürosu, bu konularda uzman bir firma olarak biliniyor. Ribbeck, geçen yıl San Francisco’da üç kişinin öldüğü ve 100 kişinin yaralandığı ucak kazasının ardından Boeing’e karşı açılan davada 83 yolcuyu temsil ediyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!