Kayıp Gençlik

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Gençlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 01:00

Kırmızı-siyahlılar, 4 Aralık’ta, Adanaspor’u 2-0 yendiği maçtan sonra, deplasmanda oynadığı karşılaşmaların hepsini kaybederken, çıktığı 5 müsabakada kalesinde 13 gol gördü, sadece 2 kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Süper Ligde inişli-çıkışlı grafiği ile dikkati çeken Gençlerbirliği, iç saha başarısını deplasmanda bir türlü gösteremiyor. Kırmızı-siyahlılar, son olarak Galatasaray’a deplasmanda 3-2 yenilirken, 4 Aralık’tan bu yana oynadığı 5 dış saha maçında puan ve galibiyete hasret kaldı. 4 Aralık’ta, Adanaspor’u deplasmanda 2-0 yenen Gençlerbirliği, sonraki süreçte, dış sahada çaktığı maçlarda; Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor’a 3-0, Kardemir Karabükspor’a 1-0 ve Galatasaray’a 3-2 yenildi. Bu müsabakalarda kalesinde 13 gol görürken, 2 kez gol sevinci yaşadı.

SON ANLARDA GOL YEMEK ÜZÜCÜ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray’a son dakika golüyle yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Özat, özellikle ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı oyuncularını kutlarken, “İlk yarı biterken ve maçın sonunda gol yemek insanı üzüyor” dedi.
Selçuk İnan’ın 90. dakikada attığı frikik golüne değinen Özat, “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Yine bir son dakika golüyle kazandılar. Rakibin önemli gol ayakları var. Bu tip pozisyon verince de onlar için yarı penaltı gibi oluyor. Geçmişte Selçuk İnan’ın böyle birçok golü var. Tamamen kendi hatamızdan gelişen bir pozisyon. Taç atarken kaybettiğimiz top, kendi kalemizde golle sonuçlandı” diye konuştu. Maç bitiminde hakem Fırat Aydınus’u tebrik ettiğini aktaran Ümit Özat, “Bana göre muhteşem maç yönetti. Bu sahada iki penaltıyı peş peşe çalmak kolay değil. Son dakikada golü yediğimizi pozisyonda faul var mı bilmiyorum ama yenilirken de iyi olanı tebrik etmek lazım. Bana göre maçın en iyisi hakemdi” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

‘GALATASARAY'A GOL ATMAYI SEVİYORUM’

Gençlerbirliği kaptanı Selçuk Şahin, “Galatasaray maçlarında gol atmayı sevdiğim için ikinci penaltıyı ben kullandım” diye konuştu.
Galatasaray maçını değerlendiren Selçuk, “İzleyenlerin keyif aldığı bir maç oldu. İyi oynayıp puan almaya gelmiştik. Galatasaray’ın ilk yarıdaki 3’lü zaman zaman 5’li savunması karşısında bocaladık. 2. yarı pas oyununa döndük. Bu bölümdeki oyundan çok memnunuz. Hem ilk hem de 2. yarı son dakikalarda goller yedik. Son golü telafi edemedik” dedi.
Selçuk, kazandıkları 2. penaltıyı kullanmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Birinci penaltıyı atmayı da istedim. Takımın penaltıcısı Serdar. O penaltıyı kaçırdığı için moral bozukluğu yaşayabilir diye düşündüm. İkincisi Galatasaray maçlarında gol atmayı seven bir oyuncu olduğum için de atmak istedim. Yukarıları hedefleyen bir takımız. Her geçen gün grafiğimiz artıyor. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!