Kayıp denizaltı bulundu mu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp denizaltı bulundu mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 00:10

ATLAS Okyanusu’nun güneyinde 70 metre derinlikte tespit edilen bir obje bir haftayı aşkın süredir kayıp olan Arjantin denizaltısıyla ilgili umutları yeşertti.

Haberin Devamı

Denizaltındaki oksijenin dün itibarıyla bitmek üzere olduğu hesaplanırken yetkililer 44 kişinin bulunduğu kayıp deniz aracına ulaşmak için zamana karşı yarış veriyor. ABD Donanması bölgeye P8-A Poseidon isimli keşif uçağını göndererek denizaltı için başlatılan arama çalışmalarına destek veriyor. NASA (ABD Uzay ve Havacılık Dairesi) da Arjantin’de görevde bulunan P-3 Orion hava taşıtının arama çalışmaları için çalışmaya katıldığını bildirmişti.

BİR HAFTALIK OKSİJENLERİ VARDI

Dün ise ABD Donanması’ndan bir uçağın kıyıdan 300 kilometre uzaklıkta ve 70 metre derinlikte sıcaklık sinyali tespit ettiği belirtildi. Bir başka kurtarma gemisi ise ilkinden bağımsız olarak aynı bölgede ses sinyali aldıklarını açıkladı. Arjantinli yetkililere göre denizaltının su yüzüne çıkmadan bir hafta deniz altında kalacak kadar oksijeni bulunuyordu. Dün itibarıyla ise bir hafta doldu. Bu nedenle eğer denizaltı su yüzüne çıkmamışsa mürettebat için oksijen azaldığından umutların da giderek azaldığı konuşuluyor. Arama çalışmaları ise sinyallerin geldiği noktalarda yoğunlaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!