Kayıp büyük

BİR derbide yapılmayacak hataları yapan F.Bahçe vardı dün gece. Hem çok yavaş oynadı, hem topu kullanamadı, hem de hücum yapamadı. Akıllıca bir oyun ortaya koymadı.

Topu iyi kullanırsın, rakibin enerjisini tüketirsin, bunları uygulayamadı. Üstüne üstlük bazıları yanlış kararlarla oyuncuları da atılınca kupaya veda etmek zorunda kaldı. Benim anlamadığım, ikili mücadelede topu kazanamayan, topu kullanamayan bu Fenerbahçe, bu derbiye nasıl hazırlanmış. Bu takımdaki futbolcuların çoğu da derbi için dinlendirildi.

F.Bahçe’ye bakıyorsun şöyle elle tutulur, hırsıyla ve golüyle Gökhan, çalışkanlığına rağmen bir şey yapamayan Deivid ve atılan kaleci Volkan dışında elle tutulur kim vardı? Kartlara gelince... Bu tip maçlara bir de psikolojik bakmak lazım. Maçın gergin ve sinirli gececeği belliydi. Çünkü iki takım da son maçlarını kaybedip gelmişler, üzerlerinde bir baskı var. Ama onlardan daha stresli bir hakemi bu maçta görevlendirdin mi, dünkü gibi ortalıkta kan gövdeyi götürüyor. En ufak şeyde saçma sapan sarı kartlar çıkıyor ki, arkasından da kırmızılar geliyor.

Kolay değil

Tamam Lugano’nun gözlük hareketi sarı kartlık da, ondan öncesi kartlık değildi. Aslında bir derbide oyuncu atmak bu kadar da kolay değil. Kaldı ki, Gökhan’ın atıldığı pozisyona da değinmek istiyorum. Gökhan tribünlerden bir şey atıldığını düşünerek top toplayıcı çocuğun attığı meşin yuvarlaktan eğilerek kaçtı. Sonra da önündeki duran topu alıp atışı kullanıyordu. Hakem hemen sarı kart ve ardından kırmızı kartla onu attı. Volkan’ın gördüğü kart haklıydı. Çünkü Volkan sinirlendi rakibine vurdu.

Galatasaray dün çıkarabileceği en iyi takımla sahadaydı. Gençlerle tecrübeliler birleştirilip bir takım sürülmüştü. Ama onlar da çok zorlandı. Yoksa böyle yavaş oynayan, daha 26. dakikada 10 kişi kalmış, ardından tek tek eksilmeye başlamış Fenerbahçe’ye uzatmalarda galibiyet golü atması onun da istenilen düzeyde olmadığını gösteriyor. Çünkü o top dışarı da gidebilirdi. Ümit Karan sol ayağıyla ve iyi de vurmadı ama top ağlara gitti. Tabii Hakan Şükür’ün kaçırdığı bir golde var, ama bunun yanında Gökhan’ın da kaçırdığı vardı.

Alex de yoktu

Şimdi bakıyorsun, F.Bahçe bu yavaş oyununu Sevilla karşısında da sergilerse Şampiyonlar Ligi’nde ne yapar, bu da pek iç açıcı bir tablo değil. Kupayı 25 yıldır kazanamamış F.Bahçe eleseydi moral kazanacaktı. Kupada önündeki maçlarda bir şampiyonluk şansı olabilirdi. Biraz şanslı olsa da G.Saray’ı eleyecekti. Yalnız Fenerbahçe’nin kırmızı kartlarla atılan oyuncuları yanında Alex’i de yoktu dün sahada. Duran toplarda askerdi, onun dışında yoktu. Fenerbahçe’nin Galatasaray yenilgisiyle kayıbı sadece kupada değil aslında. Çünkü kırmızı kart gören bu futbolcular ligde de oynayamayacak ve onların yokluğu bu kulvarda da Fenerbahçe’yi etkileyecek. Sonuç olarak Fenerbahçe kupa yanında oyuncularını kaybederken, G.Saray moral düzeltti.
Yazarın Tüm Yazıları