Kayıp askerden 4 aydır haber yok

Güncelleme Tarihi:

Kayıp askerden 4 aydır haber yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 12:07

Usta birliğine teslim olmak için gittiği Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Kabul Toplama Merkezi’nde yaklaşık 4 ay önce esrarengiz bir şekilde kaybolan Bingöllü Er Emrah Avunan’dan halen haber alınamadı. Kayıp askerin acılı ailesi, çocuklarının bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Murat köyünde ikamet eden 5 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olan Emrah Avunan (20), vatani görevini yapmak üzere geçtiğimiz Haziran ayında Sivas Temel Tepe 5’inci Piyade Er Eğitim Tugayı’na gitti. Burada temel eğitimini tamamlayan Avunan, dağıtım iznine gelmeden usta birliği yeri olan Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Uludere Bağlıca Köyü Gürvil Üst Bölgesi’ne gitmek üzere Elazığ Kabul Toplama Merkezi’ne katıldı.

KTM’DE KAYBOLDU İDDİASI

Elazığ’daki dağıtım işleminin ardından Şırnak/Cizre Kabul Toplama Merkezi’ne (KTM) teslim olduğu belirtilen Er Avunan’ın, burada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu iddia edildi. Oğlunun akıbetini öğrenmek için birçok yere başvuruda bulunduklarını belirten Baba Bilal Avunan (46), oğlundan yaklaşık 4 aydır haber alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Baba Avunan, “Vatani görevini yapması için Sivas Temeltepe’ye gönderdim. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra dağıtım izni almadan Elazığ Kabul Toplama Merkezi’ne gidiyor ve oradan da Cizre’ye gitti. Görüştüm kendisiyle, parası bitmişti para gönderdim ve çekti parasını. Daha sonra ortadan kayboldu ve bir daha kendisinden haber alamadım” dedi. 

Oğlundan haber alamadığı için endişe duyduğunu ve Cizre Kabul Toplama Merkezi’ni aradığını kaydeden acılı Baba, “Karakolu aradım, ‘oğlun burada yok, gelmedi’ dediler. Kalkıp, Cizre’ye gittik, ‘oğlun burada yok’ dediler. Ama ben kendisine para göndermiştim ve buradan çekmişti makbuzu dahi elimde duruyor. 4 ay geçti halen oğlumdan haber alamıyorum” diye konuştu.

“AKIBETİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM” 

Oğlunun akıbetini öğrenmek istediğini kaydeden acılı Baba Avunan, “Cumhurbaşkanı ve başbakana sesleniyorum. 4 aydır oğlum kayıp. Her tarafı aradım ama 4 aydır haber alamıyorum. Annesi hasta, gece gündüz ağlıyor, ailemizde huzur kalmadı. Oğlum öldüyse ölüsünü verin, vatani görevini yaparken şehit oldu derim olana razı olurum” dedi.

“ATM’LERDEN PARA ÇEKİLMİŞ” 

Er Emrah Avunan’ın 22 yaşındaki kuzeni Harun Avunan ise, şunları kaydetti:  

“Emrah Haziran 17’sinde Bingöl’den çıkıp Sivas Temeltepe’ye gitti. Buradaki eğitimin ardından Elazığ kabul toplama merkezine oradan da Cizre kabul toplama merkezine gitti. 10 gün kendisiyle görüşüyorduk ben en son ben kendisiyle görüştüğümde bütün arkadaşların dağıtımının yapıldığını, kendisinin de yakın tarihte görev yerine gideceğini söyledi. Daha sonra görüşemedik, 20 gün geçince biz artık tedirgin olduk ve sorup soruşturmaya başladık. Cizre görev yerine gönderdiğini söyledi, görev yeri karakolu gelmediğini Cizre’de olduğunu söyledi. Bingöl’deki jandarmaya gittik ve onların girişimleriyle Cizre’deki komutanlara ulaştık. Bu kez, Emrah’ın hiç gelmediğini ve girişinin yapılmadığını söylediler. Ama biz 10 gün kendisiyle görüştük, babası para gönderdi makbuz var elimizde 3 Ağustos’ta Cizre kabul toplama merkezindeki ATM’lerden para çekilmiş.”

Haberin Devamı

“SAVCILIĞA BAŞVURDUK SONUÇ ÇIKMADI” 

Cizre kabul toplama merkezindeki askerlerle görüştüklerini belirten Avunan, “Arkadaşlarıyla görüştük, Emrah ile tanıştıklarını söylediler. Emrah ile akşam beraber yattıklarını, sabah kalktıklarında Emrah’ın olmadığını söylediler. 4 ay önce Savcılığa başvuru yaptık ama sonuç çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittik bütün yetkililerle görüşmeye çalıştık bazıları hiç umursamadı bizleri. Görüştüklerimizde bizleri geri aramadı. Vatanını seven bir askerin biran da ortadan kaybolması neden göz ardı ediliyor. Yetkililere sesleniyoruz; biraz empati kurarak Emrah’ı kendi çocuklarının yerine koysunlar. Allah rızası için elinizden ne geliyorsa, yapın. Ölüyse ölüsünü verin, sağ ise en azından sesini duyalım. Ailesi perişan durumda, annesinin yüzüne bakacak yüreğimiz yok” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Kimi yetkililerin Emrah’ın firar etme ihtimalini değerlendirdiğini kaydeden Avunan, sözlerini şöyle tamamladı:   “Emrah’ın firar etmesi için hiçbir neden yok. Uzman çavuş olmak istiyordu, bunu arkadaşları biliyor. Firar edecek olsaydı veya siyasi bir düşüncesi olsaydı dağıtım iznine gelir ve usta birliğine gitmezdi. Herhangi bir siyasi görüşe bağlı değildi, vatanını, milletini, bayrağını seven bir insandı. Vatanına ihanet edecek bir insan değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!