Kayıp 34 aya 56 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Kayıp 34 aya 56 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 02:15

Oktay Konaksever, 7 yıl önce cinayet işlediği iddiasıyla 34 ay tutuklu kalıp beraat etti.

Haberin Devamı

“Hayatım mahvoldu” diyen Konaksever, kayıp yılları için, 600 bin liralık tazminat davası açtı. Ancak mahkeme 56 bin liraya karar verdi. Konaksever davasını AİHM’ye taşıyacak.

İZMİR’de 7 yıl önce, animatör Tolga Özserbest’i oturduğu apartmanın girişinde bıçaklayarak öldürdüğü ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan, 34 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Oktay Konaksever’in açtığı tazminat davası sonuçlandı. Konaksever, avukatı Yalçın Yılmaz aracılığıyla 500 bin lirası manevi, 100 bin lirası maddi toplam 600 bin lira tazminat istemiyle dava açtı. Oktay Konaksever’e 34 aya karşılık mahkeme, yasal faizi hariç 40 bini manevi, 16 bin TL’si maddi toplam 56 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Avukat Yalçın Yılmaz, verilen tazminatın az olduğunu belirtip, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağını söyledi.

‘PARDON’ FİLMİ GİBİ

Ferhan Şensoy’un pardon filmindekine benzer bir olayı gerçek hayatta yaşayan Oktay Konaksever, tazminat kararının ardından şunları anlattı: “Adaletin elbet bir gün tecelli edeceğine inandım. O gün de geldi. Ama yüreğim buruk. Asıl katiller dışarıda. Onlar yakalanmadıkça ben de rahat uyuyamayacağım. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Polis, dosyayı kapatmak için suçu benim üzerime yıktı. Benim hayatım mahvoldu. Çalınan günlerimin bedeli bu değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!