Kayınvalidem her şeyimize karışıyor, bizi mutsuz ediyor

Sevgili Güzin Abla, herkese yardımcı oluyorsun, tavsiyede bulunuyorsun lütfen bana da bir çözüm yolu göster.

Haberin Devamı

8 aylık evli bir gencim. Benim sorunum kaynanamla. Çünkü ne yapsak, ne etsek her seferinde bana ve eşime karışıyor, bize hiç nefes aldırmıyor. Beni adam yerine koymuyor. Ne zaman eşimle beraber vakit geçirmek istesek, izin vermiyor. Mutlaka bir engel çıkartıyor karşımıza, beraber gezmemize ,vakit geçirmemize izin vermiyor. Üstelik en çok üzüldüğüm de, eşimin  ondan yana olması….
Eşim çoğu zaman annesine  destek veriyor. Bir sorun olduğunda benim yanımda olacağına, annesiyle birlik oluyor. Böyle olunca da ben deli oluyorum ve çaresiz kalıp, bunalıma giriyorum. Bu durum yüzünden eşimden yavaş yavaş soğumaya ve uzaklaşmaya başladım. Kayınvalideme tüm bu yaptıkları karşısında saygısızlık etmemek için pek fazla sesimi çıkarmıyorum. Mecburen her söylediğine boyun eğmek zorunda kalıyorum. Lütfen bu zor durumda, bana bir çözüm yolu göster, yalvarırım Güzin Abla. Yoksa yuvam yıkılacak.
RUMUZ: ÇARESİZİM

Haberin Devamı

Canım oğlum, sanırım sen eşinin ailesiyle ya da annesiyle birlikte yaşıyorsun, ya da en azından çok yakın oturuyorsunuz ki, bu kayınvalide size bu kadar karışma fırsatı bulabiliyor. Eviniz barkınız ayrı olsa, bunu yapabilir miydi?  Böyle bir şeyi ilk baştan kabul etmemeliydin. Belli ki kayınvaliden evde tek hakim olmaya alışmış bir kadın. Belki de dul, ya da boşanmış biri olabilir. Bu durumda sizin tüm aile hayatınıza, hatta sanırım cinsel yaşamınıza bile karışıyorsa, bu işte bir iş var demektir. Kayınvalidenin, sorunlu bir kadın olduğu anlaşılıyor. Bu yaptığı elbette ki hiç akıl alır gibi değil ama bütün mesele işte eşinin annesinin sözünden çıkmamaya alışmış bir kadın olarak, bunu çok doğal görmesi… Böyle kendi kendini yiyip bitireceğine, eşini karşına al, oturun her şeyi açık açık konuşun.
Senin bu duruma daha fazla katlanamayacağını anlamalı, eÅŸin de… EÄŸer seni kaybetmek istemiyorsa, bu duruma bir son vermeli. Elbette kayınvalidene saygısızlık yapmayacaksın ama sonuçta onun da artık sizin bir aile olduÄŸunuzu, sizin iÅŸinize karışamayacağını bilmesi gerekiyor. EÄŸer kayınvalideni ikna edemiyorsanız, o zaman eÅŸinle baÅŸka bir eve taşınmalısınız.Â
Yoksa bu kadar gençken, bu kadar yeni evliyken, böyle aslında çözümlenebilecek bir sorun nedeniyle evliliğinizi yıkmanızı hiç istemem.
Ama eşinin de seninle fikir birliği içinde olması çok önemli. Onu bu konuda ikna etmek de sana düşüyor.

Haberin Devamı

Ben de internetle ilgili çok acı bir tecrübe yaşadım

Sevgili Feyza Algan; ben 20 yaşında yurtdışında yaşayan bir genç kızım.

1,5 sene önce internetten biriyle tanıştım. 6 ay sonra buluştuk. Bu dönemden sonra çok şey yaşadık. Çok yıprandım. Tanışalı 1 yıl olmuştu. Onun benden önce yaşadığı ilişki yüzünden hiçbir zaman doğru dürüst bir araya gelemedik, sevgili olamadık. Gel-gitlerimiz oldu. Görüşmeyi kesiyor ama 1–2 ay sonra yine bir şekilde konuşmaya başlıyorduk. Ona çok bağlanmıştım, gerçekten  seviyordum. Onunla yaşadıklarım yüzünden okul hayatım çok sarsıldı. Notlarım iyice kötüleşti. Sessiz sakin olan ben, birden çok hırçın ve saldırgan biri olmuştum.
Alkol, sigara kullanıyordum artık. Öyle bir noktaya gelmiştik ki aramızdaki tüm bağlar tamamen koptu, ben de onu bıraktım.
Oysa onun için çok şey yaptım. Çok fedakâr davrandım. Onu anlamaya, yardım etmeye çalıştım. Eski sevgilisini unutturmaya çalıştım ama olmadı. Çok acı çektim. Artık dersimi aldım ve aynı hatayı bir daha asla yapmayacağımdan eminim.
RUMUZ: Ä°NTERNETTEN UZAK DURUN

Haberin Devamı

Sevgili güzel kızım, insanlar internette tanıştıkları, gerçek kimliği, huyu suyu hatta medeni durumu bilinmeyen kişilere kendilerini, bu çocuksu hatta bağışla ama, biraz da safça bir duyguyla kaptırmayı sürdürecekler. Yapabileceğimiz bir şey yok…

Ünlü düşünür Jean Jacques Rousseau’nun Emile adlı çocuk eğitimi kitabında anlatmaya çalıştığı gibi, insanlar ancak kendileri yaşayarak en iyi şekilde eğitilirler.

Gerçekleri bizzat görerek yaşamdan deneyler çıkarır, olgunlaşırlar. Bak senin için de öyle olmamış mı?

Yazarın Tüm Yazıları