Kayınbiraderini öldürene 18 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Kayınbiraderini öldürene 18 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 12:25

Kayınbiraderini öldürene 18 yıl hapis cezası

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Buca İlçesi'nde, bir yıl önce sokakta şiddet uyguladığı eşi Mehtap B.'yi (38) kurtarmak isteyen kayınbiraderi Mehmet Ateş'i (35) bıçaklayarak öldürmekten müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Görsel B.(52), 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından da görüntülenmişti.
Olay, geçen yıl 28 Kasım'da Buca'da meydana geldi. 2 çocuk annesi Mehtap B., kendisine şiddet uygulayan eşi Görsel B.'nin yanından ayrılıp annesi Emine Ateş'in evinin yakınlarında bir ev tutup, çocuklarıyla kalmaya başladı. Görsel B., olay günü annesinin evinde olan, ayrı yaşadığı eşi Mehtap B.'yi, telefonla arayıp eve gelmesini istedi. Görsel B., eve gelen Mehtap B. ile kızlarının okul meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Görsel B., tartışmanın ardından eşi ve kızını dövdü. Bir fırsatını bulan Mehtap B., kızı ile birlikte evden kaçıp, karşıda bulunan kuyumcu dükkanına sığındı. Mehtap B., telefonla annesi ve kardeşini arayıp yardım istedi.
Dükkandan çıkan Mehtap B., kardeşi ve kızı ile birlikte annesinin evine gitmek için yürümeye başladı. İddiaya göre Mehmet Ateş, telefonla eniştesi Görsel B.'yi arayıp, "Ablamdan ne istiyorsun?" diyerek konuşmak için çağırdı. Otomobille gelen Görsel B., bir elinde bıçak, bir elinde sopayla aşağıya indi. Eşi Mehtap B.'ye sopayla ve bıçakla vurmak için hamle yaptı. Bu sırada Mehmet Ateş, ablasının önüne geçince bıçaklandı. Göğsüne bir, kasığına da iki bıçak darbesi isabet eden Ateş, yaralandı. Araya girenler Görsel B.'yi etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan Mehmet Ateş, yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Görsel B. sevkedildiği adliyede tutuklandı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, gerek tanık beyanları, gerekse ölen Mehmet Ateş'teki yaralar ve otopsi raporuna göre Görsel B.'nin savunmasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Suçta kullandığı bıçağın niteliği de dikkate alındığında, öldürmek kastı ile hareket ettiğinin, kasten öldürdüğünün, üzerine atılı suçu işlediğinin, toplanan delillerden anlaşıldığını vurguladı. Savcı Aygün, şüpheli Görsel B. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. 
6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Görsel B., avukatı Hakan Cantürk, Mehtap B., annesi Fatma Ateş ile avukatları Suat Çetinkaya katıldı. Mahkeme, görüntülerle ilgili gelen bilirkişi raporunu okudu. Fatma Ateş, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirtip, "Olay sırasında sanığın elinde bıçak gördük. Gerekirse yeniden bıçakla igili rapor alınmasını istiyoruz. Bir insanın öldürülmesi bu kadar kolay olamaz" dedi. Mehtap B.'nin avukatı Suat Çetinkaya, "Raporda bir belirsizlik var. Sadece sanığın sağ elinde bir cisim tespit edilmiştir. Görüntüler üzerinde tam bir çözümleme de yapılmamıştır. Bu yönüyle raporu kabul etmiyoruz. Bize göre olay sırasında sanığın elinde bıçak olduğu tanık anlatımlarına göre sabittir. Mahkeme gerekli görüyorsa görüntülerle ilgili olarak yeniden rapor alınsın" dedi. Sanık avukatı Hakan Cantürk ise "Bize göre rapor son derece açıktır, bir belirsizlik yoktur. Daha önceki rapor da aynı mahiyettedir. Raporlar birbirlerini teyit etmektedir" diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı ise yeniden rapor alınmasına gerek olmadığı yönünde mütaala verip, sanığın müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.
Sanık Görsel B. son savunmasında, "Mehmet Ateş'i ben öldürmedim. Çocuklarım baskı altında kalmışlardır. Annesi çocuklarla ilgilenmemektedir. Çocuklarım annesinden alınarak kuruma verilmesini istiyorum. Mehmet Ateş'in ölümü nedeniyle acıları olduğunu söylemişlerdir. Katılanların acı içinde olmadıkları, kutlamalar yaptıklarına dair fotoğrafları delil olarak sunuyorum. Mehmet'i katılanlardan biri öldürmüştür. Yalan söylüyorlar. Katılanlardan biri bana vurmak isterken Mehmet Ateş'i vurup ölümüne neden olmuştur. O bıçağı bana da vurmuşlardır. Mehmet Ateş'i öldürmediğim için beraatime karar verilsin" dedi.
Mahkeme heyeti, görüntülerle ilgili yeniden rapor alınmasına yer olmadığını belirtip, sanık Görsel B.'yi önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçu haksız tahrik altında işlediği belirtilerek cezası 18 yıl hapse indirildi. Mahkeme ayrıca sanığı, 6136 sayılı Kanuna mahalefet suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Avukat Suat Çetinkaya, kararın temyizi için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!