Kayak keyfi başlasın!

Güncelleme Tarihi:

Kayak keyfi başlasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 17:10

Havalar iyice soğumaya başladı. Kışın keyfini doyasıya yaşamak isteyenler yılın ilk karının hayalini kurmaya başladı bile. Hatta bazılarımız çoktan yarıyıl tatili için tatil rezervasyonlarını yaptırdı.

Kışın gelmesini iple çeken kayak tutkunları için giydikleri kıyafetler oldukça önemlidir. Peki, kayak kıyafeti ve aksesuarlarının seçiminde nelere dikkat edilmeli? Kayak kıyafet ve aksesuarları hem soğuğa karşı dayanıklı olmalı hem içinde rahat hareket edilebilmeli hem de olası kazalara karşı tasarlanmış olmalıdır. Bu yüzden kayak yaparken giydiğiniz kıyafetlerin özel tasarlanmış olması gerekir.

Kayak için seçtiğiniz mont ile pantolon da kayağa uygun olmalı ve özel malzemelerden üretilmelidir. Kıyafetler kalın değil termal olmalıdır. Hareket kabiliyetini sınırlamaması beklenir. Ayrıca tercih edilen kıyafetlerin su geçirmezlik, rüzgâr direnci, nefes alabilirlik özelliklerinin bulunması gerekir.

Kayak keyfi başlasın

Bu sebeple aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurmadan, kıyafet seçiminizi yapmayın; rüzgar geçirmez malzemeler, rüzgarın kumaşın içerisine girmesini engeller ve soğumaya karşı sizi korur. Su basıncı ise suyun malzemenin içerisine sızmadan ne kadar dayandığını gösteren bir ölçü birimidir.

Hava alan kumaş nemi kumaşın dış yüzeyine iletir, böylece değişken havalarda bile terleme önlenir. Özellikle iç kısmı kabartmalı termal kumaşlar, soğuğa karşı ısıyı izole eder sıcak tutan bir dolgu oluşturur. Kapalı dikişler sayesinde ise nem hiçbir şekilde kumaştan içeri sızmaz.

Kayak keyfi başlasın

Kayak yaparken bir diğer önemli nokta da yansımayı önlemek için mutlaka kar gözlüğü kullanılması gerekliliğidir. Gözlük camlarının kırılmaz  ve ergonomik dizayna sahip olması gerekir.

Kar gözlüğü UV ışınlarına, rüzgâra, taşlara, pist kenarında sarkan dallara ve kayak sopası yaralanmalarına karşı korur. Kayak aksesuarlarının en önemli parçalarından biri de koruyucu kasktır. Hafif ve darbelere dayanıklı kasklar tercih etmelisiniz.

Kayak alışverişinin tüyolarını öğrendiğinize göre haydi şimdi kayak alışverişine!

Kadın, erkek ve çocuk kategorisinde Softshell kayak montu ve pantolonlarından kaska, kayak gözlüklerinden termal iç giyime, atkıdan eldivene kayak keyfiniz için ihtiyacınız olan her şey www.tchibo.com.trde sizi bekliyor.

 

 

 

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!