Kaya Palazzo’da bir haftasonu!

Herhalde kara ve soğuğa doymamışız ki, gecen hafta sonu da, Lapland’den sonra, ayağımızın tozuyla Kartalkaya’ya gittik.

Haberin Devamı

Kalabalık bir arkadaş grubuyla çoluk çocuk gittiğimiz dağda, Kaya Palazzo’da kaldık. Otel çok güzel ve odaları da çok konforluydu. Türkiye’deki kış sporları ve dağ turizmi açısından bugüne kadar görülmeyen bir lüks kavramı getirmişler... Her şeyden önce büyük yatırım yapmışlar, o belli... Tabii yeni açılmış olmasının getirdiği bazı aksaklıklar vardı. Ancak bu aksaklıkların da kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Hizmet sektöründe olduğum için, bir işletmenin tam anlamı ile oturmasının zaman aldığını çok iyi biliyorum. Bizim restoranlarda servis ve yemek kalitesi de 6 ay gibi bir sürede ancak oturuyor. Kaya Ailesi de otelciliği çok iyi bilen ve bu alanda hayli tecrübeye sahip olduğu için en yakın zamanda her şeyin dört dörtlük olacağına eminim. Kısacası, hem dağ havası hem otelin atmosferi ile 3 gün boyunca çok keyifli vakit geçirdik!
Bahar gelmeden güzellik hazırlıkları!
Kartalkaya’da buluştuğumuz ve uzun süredir görmediğim arkadaşlarımdan ‘sen takma kirpik mi taktın’ sorusunu bolca duydum. Halbuki bırakın takma kirpiği, yüzüme günlerce allık bile sürmedim. Cildim nefes alsın, dağ havası ile kendine gelsin biraz diye. Ama arkadaşlarıma sırrımı açıklayınca hepsi heyecanlandı. Ben, yaklaşık 2 aydır neuLash diye bir ürün kullanıyorum. Gece yatmadan önce kirpik diplerine sürülen bir jel aslında bu! Kirpikleri uzatıyor ve çoğaltıyor. Bir de neuveauBrow var, onu da kaşlarıma sürüyorum. Hayli seyrelmiş kaşlarım bir gürleşti, bir gürleşti sormayın. Zaten hiç alınmamış, doğal duran, gür kaşlara bayılıyorum. Gerçekten her iki üründen de mucizevi bir şekilde fayda gördüm.

Haberin Devamı

Biz de Betül ile bizdeki ürünlerin bitmek üzere olduklarını fark edince, Kentpark’a Harvey Nichols’a gittik. Çünkü bu ürünler sadece Harvey Nichols’larda satılıyor. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Betül de her iki ürünü kullanıyor ve her aynaya baktığında “Kaşlarım Kürt kızlarının kaşları gibi oldu!” diyerek seviniyor. Harvey Nichols’da dolaşırken, parfüm bölümüne bir baktık ki, Creed! Aman allahım, benim yıllardır Londra Harrods, New York Bergdorf Goodman’da gördüğüm ve bayıldığım kraliyet parfümleri orada duruyor! Hemen testerlara baktık, hepsini denedik. 19. yüzyılda İngiltere Kraliçesi Victoria için özel üretim yapan House of Creed bugün hala olağanüstü güzellikte parfümler üretiyor. Seri üretimi yapılmayan ve geleneksel yöntemlerle karıştırılan parfümleri kullanmaya kıyamaz insan. Angelina Jolie’den Donald Trump’a pek çok ünlünün kullandığı Love in White’i ve 20. yüzyılın en ilginç First Lady’si Jacqueline Kennedy Onassis’in koyu dalgalarını çağrıştıran Love in Black’i Ankara’da görmek beni çok mutlu etti! Ama benim favorim hangisi diye sorarsanız daha hala tam olarak karar veremesem de iki koku arasında kararsız kaldım: İlki Spring Flowers, 1951’de Audrey Hepburn için yaratılan enerjik ve eğlenceli bir parfüm. Bugünlerde Julia Roberts ve Naomi Campbell da kullanıyormuş. Pembe şişesine de ayrıca bayıldım. Diğerine gelince Prenses Diana için yaratılan ve Victoria Beckham’ın da vazgeçilmez kokusu olan Royal Water.

Yazarın Tüm Yazıları