Kaya, köy ziyaretlerini sürdürdü

Güncelleme Tarihi:

Kaya, köy ziyaretlerini sürdürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 15:17

Kaya, köy ziyaretlerini sürdürdü

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mehmet Nebi Kaya, merkeze bağlı Hanlı, Güney, Çongar ve Gazibey köylerinde bir takım gezi ve incelemelerde bulundu. 

Ziyaretlere, merkez il genel meclis üyeleri Ferhat Ünsal, Mustafa Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ katıldı. İlk olarak Hanlı köyüne giden Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya ve beraberindeki heyet, köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hanlı köyünde yapılması planlanan yemekhane ve sentetik çim yüzeyli açık futbol sahasının yerlerini incelediler. Ayrıca 2016 yılında döşenen köy içi parke düzenlemelerini gezdi. Daha sonra Güney köyüne geçerek gezi ve incelemelerine devam etti. Güney köyüne yapılması planlanan halı sahanın yeri ile Güney yoluna yapılması planlanan 2 km stabilize yolu da inceledi. Daha sonra Çongar köyüne geçen Kaya ve beraberindeki heyet, köy okulunda öğrenciler ile buluştu. Burada, Fırat Kalkanı harekatında yaralanan uzman çavuş İlhan Çakmak'ı evinde ziyaret etti. Uzman çavuş Çakmak'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaya, gazimiz ve ailesi ile bir süre sohbet etti. Çakmak'ın durumu hakkında bilgi alan Kaya şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, kapılarının 24 saat onlara açık olduğunu söyledi. Gazi İlhan Çakmak'a acil şifalar dileyen Genel Sekreter Kaya, "Vatan için göğsünü siper eden kahraman gazilerimize, canını feda eden şehitlerimize minnettarız. Milletimiz yaşanan kahramanlık destanlarını asla unutmayacaktır" dedi.

Son olarak Gazibey köyüne geçen Genel Sekreter Kaya’yı köy konağında muhtar ve köy sakinleri karşıladı. Yapılan çalışmaları anlatan Mehmet Nebi Kaya, "İdaremiz köylerimizde vatandaşlarımızın evsel atıklarını düzenli olarak topluyor. Ayrıca köylerde köy içi düzenlemeler ile sokaklarımız artık çamurdan tozdan kurtuldu. Köy çocuklarımızın sportif faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için Sivas Valiliğimiz ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Sivas İl Özel İdaresi kaynakları da kullanılarak açık sentetik futbol sahaları yapılacak. Kurumumuz, şehir merkezinde vatandaşlara sunulan hizmetlerin aynısını köylerimize taşıyor. İdaremiz, eğitim, spor, kırsal altyapı gibi birçok yatırım gerçekleştirirken hem kendi kaynakları hem de KÖYDES ve İller Bankası ödenekleri ile gerçekleştiriyor. Bu ziyaretlerimizde, hem 2016 yılında yapılan yatırımları yerinde görüyoruz, hem vatandaşlarımızın taleplerini alıyoruz hem de 2017 yılında yapacağımız hizmetleri muhtarlarımızla paylaşıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!