Kavuke'de favori Gupse

Güncelleme Tarihi:

Kavukede favori Gupse
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 11:47

Derya Baykal, Geleneksel Türk tiyatrosunun simgesi olan Kavuk’un dışında bir de Kavuke’nin olduğunu, o Kavuke’nin 27 yıldır kendisinde bulunduğunu söyledi. Bunun kadın oyuncular arasında dolaşması gerektiğini belirten Baykal’ın sözleri Gupse Özay’ı işaret etti.

Haberin Devamı

Derya Baykal, yeni programı “İşin Sırrı Derya’da”yı anlatmak için Ranini.TV sitesine röportaj verdi. Röportajda söz Geleneksel Türk tiyatrosunun sembolü olan Kavuk’a da geldi. Baykal, eski eşi Ferhan Şensoy’un geçtiğimiz haftalarda Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle Rasim Öztekin’e teslim ettiği Kavuk ile ilgili konuşurken, özel bir bilgi de paylaştı: “Ferhan kavuğunu devretti ama 27 yıldır Kavuke bende. Erol Abi (Günaydın) tek kişilik oyunumun ertesi günu bana vermişti. Yıllardır Kavuk ile Kavuke yan yana dururdu. Güzel kutular yaptım ona. Ara sıra çıkarıp havalandırdım. İçinde bir sökük vardı, bozulmasın, orijinalliğini korusun diye onu bile dikmedik. Bence Kavuke de kadınların elinde dolaşmalı. Aklımda bir isim var fakat söylemeyeceğim. Sadece yazan çizen ve aynı zamanda iyi komedi oyuncusu olan birini düşündüğümü söyleyebilirim.” Röportajın devamında beğendiği isimleri sıralayan Derya Baykal’ın bu sözleri ise Kavuke için en güçlü adayının Gupse Özay olduğunu düşündürdü: “Gupse Özay çok tatlı. Gülse Birsel’i çok takdir ediyorum. Tabii ki Demet Akbağ var; çok disiplinli ve yetenekli. Nurgül Yeşilçay’ı da beğenirim. Keza Fahriye Evcen aynı şekilde. ‘Çalıkuşu’nda Besime’yi oynayan Elif İskender de çok yetenekli ve donanımlı.”

Haberin Devamı

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Dümbüllü’nün Münir Özkul’a verdiği Kavuk, onun tarafından Ferhan Şensoy’a devredildi. Kavuk, geçtiğimiz günlerde de Rasim Öztekin’e teslim edildi.

 

Kavukede favori Gupse


Kavuke’nin de kadın tiyatrocular arasında dolaşması gerektiğini belirten Derya Baykal, röportajında Gupse Özay’dan övgüyle söz etti.

 

Kavukede favori Gupse

Derya Baykal, Erol Günaydın’ın kendisine verdiği ‘kavuke’yi 27 yıldır evinde sakladığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!