Kavşaklara Yeni Düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Kavşaklara Yeni Düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında Genelkurmay Kavşağı’nın da bulunduğu bazı noktalarda görsel zenginliği artırmak amacıyla kademeli (katmanlı) kavşak yapıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kavşaklarda tek zemin üstüne yapılan peyzaj düzenlemelerinin trafikteki araçlar arasında yeteri kadar görünmediğini ve kaybolduğunu belirterek, bu noktaları görsel olarak daha zengin göstermek amacıyla bazı noktalara kademeli kavşak düzenlemesi yaptıklarını, bazılarındaki düzenlemelerin de sürdüğünü söylediler. Yetkililer, bu kapsamda Dikmen Caddesi-Çetin Emeç Bulvarı Polisevi önü, Çankaya 100. Yıl Pazar Kavşağı, Sincan Ahi Mesut Bulvarı-1562. Cadde kesişimi, Sincan Ahi Mesut Bulvarı-Vatan Caddesi kesişimi, Eryaman Devrimler Caddesi-Medeni Kanun Caddesi kesişimi, Doğukent İkea önü, Siteler ve Kalecik ilçesinde katmanlı kavşak çalışmalarının tamamlandığını belirttiler.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son olarak da “Genelkurmay Kavşağı” olarak bilinen ve TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel ve Deniz komutanlıklarının tam ortasında yer alan kavşakta çalışma yapıyor. Bu kavşakta da çalışmalar tamamlanmak üzere.
Yetkililer, Genelkurmay Kavşağı’ndaki bu çalışmanın kavşakta trafik sıkışıklığını artırdığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, kavşağın genişliğinde bir değişiklik yapılmadığını vurguladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!