Kavga eder gibi güreşiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kavga eder gibi güreşiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 13:35

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2. gününde bazı güreşler, olması gerekenden fazla sertlikte geçiyor.

Haberin Devamı

Güreş oyunlarını birbirine uygulayan bazı pehlivanlar adeta bu oyunları, hareketleri kavga edercesine sergiliyor.

El ense seslerinin tribünlerden duyulduğu güreşlerde hakemlerin uyarısına rağmen sertlikten vazgeçmeyen pehlivanlar kırmızı kart görebiliyor.

İhtarlara uymamakta ısrar eden pehlivanlar ise yenik sayılıyor.

KIRKPINAR GÜREŞLERİNDEN FOTOĞRAFLAR

35 DERECE SICAKLIKTA GÜREŞTİLER / WEB TV

ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

651'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde baypehlivanların 4'ncü tur güreşlerinde Ali Gürbüz-Osman Aynur, Serhat Gökmen-Güngör Ekin, Ahmet Selbest-Mehmet Yeşil Yeşil, Hasan Cengiz-Salih Dorum, Murat Gençtürk-Osman Özgün, Süleyman Aykırı-İbrahim Çoraman, Recep Kara-Arif Akın eşleşmeleri gerçekleşti.

Kıyasıya süren güreşlerde Salih Doyum, Süleyman Aykırı, Fatih Atlı, Güngör Ekin, Recep Kara, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil rakiplerini yenerek, Murat Gerçtürk ise rakibi Osman Özgün'ün sakatlanarak güreşi bırakması üzerine çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Çeyrek final güreşleri yarın saat kaldığı yerden devam edecek. Güreşleri yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izleyecek.

ERKEN FİNALİN GALİBİ ALİ GÜRBÜZ

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 3. tur güreşleri sona erdi ve 16 pehlivan üst tura çıktı. 3. turun en önemli mücadelesi geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ile 2005 yılı başpehlivanı Şaban Yılmaz arasında oldu.

Normal sürede yenişemeyen iki başpehlivan puanlamaya kaldı. Uzatmalarda rakibinden puan alan Ali Gürbüz, rakibini yenerek üst tura çıktı.

Ali Gürbüz'ün dışında Salih Dorum, Hasan Cengiz, İbrahim Çoraman, Murat Gençtürk, Arif Akın, Osman Özgün, Ahmet Yavuz, Süleyman Aykırı, Fatih Atlı, Ahmet Selvi, Mehmet Yeşil Yeşil, Güngör Ekim, Recep Kara, Osman Aynur, Serhat Gökmen 4. tura yükseldi.

'ASRIN GÜREŞÇİSİ' ER MEYDANINDA

Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından “asrın güreşçisi” unvanı verilen, olimpiyat şampiyonu ve AK Parti eski Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, güreşleri izlemek üzere Sarayiçi Er Meydanı'nda protokolde yerini aldı. Yerlikaya ile birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da çeşitli boylarda devam eden güreşleri izliyor.

Haberin Devamı

ÇEŞMELERDEKİ SUYLA SERİNLEDİLER

Pehlivanlar, er meydanındaki güreşlerinin sonunda aşırı sıcaklar yüzünden Sarayiçi'ndeki çeşmelerin başına gidip muslukları açarak akan suyla serinlemeye çalıştılar. Tiribünlerdeki seyirciler ise pehlivanlara alkışlarıyla destek verdiler.

GÜREŞ SEVGİSİ SOKAKTA YATIRDI

Edirne'de bu yıl 651'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Türkiye'nin değişik kentlerinde kente gelen çok sayıda güreşsever, otel ve pansiyonlarda yer bulamadığı Selimiye Cami çevresinde ve mezar taşlarının üzerinde uyudu. Her yıl sadece güreş izlemek için gelenler sivri sinek ve biletlerin pahalılığından yakındı.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 651'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl da güreş severleri Edirne'de buluşturdu. Yağlı güreş heyecanın başlamasıyla binlerce kişi kente akın etti. Kentteki otel, pansiyon, yurtlarda yer kalmadı. Bu nedenle güreşleri izlemek için gelenler özellikle, Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii bahçesinde, hemen arkasında Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı'nda ve çevresinde sabahlamak zorunda kaldı. Altlarına karton ya da battaniye sererek çimenlerin üzerinde yatan güreşsever sivri sineklerden ve yüksek bilet fiyatlarından yakındı.

Haberin Devamı

Sakarya'da güreşleri izlemek için Edirne'ye gelen Mehmet Demir otellerde yer olmadığı için dışarı kalmak zorunda olduklarını söyledi. Selimiye Camii meydanına çadır kurduklarını ifade eden Demir, "Sivri sinekler rahatsız ediyor bizi ama spreylerle idare ediyoruz. Sırf güreş izlemek için buraya geldik. Buradalar da uyumak daha iyi oluyor. Bizde gocunmadan sokakta güreş için uyuyoruz" dedi. Çankırılı emekli öğretmen Ömer Lütfü Süslüoğlu ise bilet fiyatlarından yakınarak şunları söyledi:

"Edirne'ye 500 liramla geldim. Cumartesi için 50 lira, Pazar günü içinde 70 lira bilet ücreti istediler. 120 lira giriş parası, hem de Ata sporu bu küçüklere, çocuklara sevdirelim diyoruz. Ata sporu olarak bir tek güreşimiz var diyoruz. Buraya geldim ama güreşleri izlemeye giremeyeceğim çünkü çok pahalı, böyle olmaz"

Haberin Devamı

Balıkesir'den Kırkpınar Güreşlerini izlemek için Edirne'ye geldiğini belirten Muammer Koç, otel ve bilet fiyatlarından yakınarak, "Oteller pahalı, gidipte oralarda yatamıyoruz. Bilet fiyatları da pahalı. Edirne'ye geldim ama güreşlere giremeyeceğim. Kaçak olarak girmeyi deneyeceğim olmazsa Balıkesir'e geri gideceğim" dedi.

"GÜREŞ SEVGİSİ, FUTBOLDAN ÖTE"

Ordulu olan Yaşar Torun ise futbol sevgisinden öte bir güreşsever kitlesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Oteller pahalı ve yoğunluk var. Havalar yaz şimdi diye dışarılarda kalmak daha rahat oluyor. Tabi burada heyecan var, futboldan daha öte bir sevgi. Futbolda belli bir yaştan sonra alakasını kesiyor. Ama güreşte yaşlı insanlarda izlemek için çok uzaklardan geliyor"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!