Katili o gece rüyamda gördüm

Güncelleme Tarihi:

Katili o gece rüyamda gördüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2005 01:08

Tecavüz edilip boğularak öldürülen Hediye Handan Çakal’ın annesi, katili, kızının kaybolduğu gece rüyasında gördüğünü söyledi.

ANNESİ Fatma Çakal ile Yıldırım İlçesi’ndeki DSİ Lojmanları’ndan oturan Hediye Handan Çakal, ÖSS’ye hazırlanıyordu. Eğitim Fakültesi’ni kazanıp öğretmen olmak isteyen genç kız, 2003 yılının Mayıs ayında dershane çıkışı kütüphaneye giderken kaçırıldı. O günden sonra da Hediye Handan’dan bir daha hiçbir haber alınamadı. 45 yaşındaki anne Fatma Çakal, tüm başvuru ve aramalarına rağmen kızının izini bulamadı.

Hediye’nin akıbeti, İstanbul’da hırsızlıktan yakalanan zanlılardan birinin vicdan azabına dayanamayarak itirafıyla ortaya çıktı. Yakalanan Turan Gümüş (42), kapatıldığı nezarethanede, polisleri çağırarak vicdan azabına artık daha fazla dayanamayacağını söyledi. Gümüş 2 yıl önce, hırsızlık yaptığı arkadaşı Onur Doğanyiğit (28) ile birlikte, Hediye Handan Çakal’ı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüklerini anlattı. Gümüş, öldürdükleri kızın her gece rüyasına girerek, ‘Beni neden öldürdünüz? Bana yazık değil mi?’ diye sorduğunu anlatarak cinayeti itiraf etti.

ANNE KORKUYORUM

Kızının cesedinin bulunmasını isteyen anne Fatma Çakal, ‘Acıların en büyüğü, evlat acısıymış’ derken, kızının, karşılaşacağı o korkunç olayı bir gece önceden hissettiğini belirtti. ‘Hediye, o gece bana, ‘Anne çok korkuyorum. Bir şeyler olacak’ demişti’ diyen gözü yaşlı anne, katilleri vicdanlarıyla baş başa bıraktığını söyledi. Kızının cesedini bulup mezarı başına gidemediğini, dua okuyamadığını söyleyen anne, şöyle devam etti:

‘Eşimle evlendikten 1 yıl sonra kızımız dünyaya geldi. Babası onun bize Allah’ın hediyesi olduğunu söyleyip adını Hediye koydu. Ona her zaman hediye gibi baktık. Kendisi her şeyini benimle paylaşırdı. Kaybolduğu günün bir gece öncesi bana endişelerini söyledi. Ciddiye almadım. Daha sonra kayboldu. İçime ateş düştü. O gece rüyamda kızıma tecavüz eden Turan’ı gördüm. Beyaz saçlıydı. Otomobilin önünde duruyordu. Kendi kendime ‘Kim bu adam?’ diye sordum. Cevap alamadım. Daha sonra geçen sürede kızımdan haber alamayınca korkum ve endişem arttı. Yavrumun kaçırılıp kötü yola düşürülmüş olabileceğini düşündüm. Odasında sürekli dualar ettim. Odasını boyadım, eşyalarının yerini değiştirdim. Yatağını başka yere koydum. Hediye’min geleceğini düşünüyordum. 20 ay sonra öğrendiğim gerçek, tüm umutlarımı yıktı.’

HEDİYE’MİN DUALARI

Kızının sürekli dua ettiğini, kızının duasının etkisiyle katillerin vicdan azabı çekip suçlarını itiraf ettiklerini ileri süren Fatma Çakal, ‘Onları şimdi vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Masum yavrumun hesabını önce suçlarını itiraf ederek ödediler. Ondan sonrasını düşünemiyorum. Hediye’min dualarına benim de beddualarım eklenecek. Onlarla hem yargıda, hem de vicdanları huzurunda hesaplaşacağız’ diye konuştu.

Yasını tutacağım

Arkadaşımız Fuat Kars’a kızının cesedinin bulunmamasına akıl sır erdiremediğini söyleyen Fatma Çakal, ‘Bir insanın hayatına saygı duyulmuyorsa, ölüsüne saygı duyulmalı. Yavrumun cesedi bulunup bana teslim edilmedikten sonra onun yasını tutacağım’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!