Katık Pazar inşaatı yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

Katık Pazar inşaatı yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 16:19

Katık Pazar inşaatı yeniden başladı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/MERZİFON,(Amasya), (DHA) - AMASYA'nın Merzifon İlçe Belediyesi tarafından başlatılan Katık Pazar Projesi, inşaat alanında tarihi eser bulunması ihtimalinden dolayı bir süre durdu. Kazı alanında herhangi bir tarihi buluntu olmadığı tespit edildi. Projeye devam kararı verildi.

Merzifon İlçe Belediyesi’nin pazar alanı oluşturmak için başlattığı Katık Pazarı Projesi Amasya Müze Müdürlüğü'nün 1 ay önce başladığı kazı çalışmaları nedeniyle inşaat durdu. Ancak yapılan kazı çalışmaları sonucunda bölgede herhangi bir tarihi eser çıkmaması üzerine pazar alanın beton atma işlemleri başladı.

Proje ile ilgili bilgi veren Merzifon İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, "Katık Pazarı Projemiz ilçemizin gündemini haklı olarak meşgul eden önemli bir proje. 55 bin insan köylerle birlikte 70 bin insanın haftanın en az 1 günü kullandığı bir pazar alanı burası. Çalışmalar yaptık katık pazarımızı yıktık. Yerine yapmayı istediğimiz projemiz de onaylandı. Ancak süreç içerisinde öncelikle pazar esnafımızın ve halkımızın bilmediği sıkıntılarla karşılaştık. Yapılan kazılarda tarihi bir dokuya rastlandığı için Müze Müdürlüğü devreye girdi. Yapılan kazılarda burada tarihi eser olup olmadığı noktasında bir çalışma yürütüldü" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"İşin gecikmesinin altında yatan sebep bizim dışımızda gelişti. Her kurum kendi sorumlulukları çerçevesinde çalıştığı için böyle oldu. Neticede projemiz devam ediyor. Pazar esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan yaşanan gecikmeden dolayı özür diliyorum. Projemiz devam ediyor. En kısa zamanda tamamlayacağız. Geç olsun güç olmasın diyoruz. Yaklaşık bin 400 metre karelik bir alanın betonlarını dökmeye başladık."

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!