KATCAM'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde panel ve sergi

Güncelleme Tarihi:

KATCAMdan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde panel ve sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 14:08

KATCAM'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde panel ve sergi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadın Olmak' konulu panel düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, KATCAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Kutlar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kutlar, “Merkez olarak bu yıl etkinliklerimizi 'Kadın Olmak' panelimizle başlatmak istedik. Kadınlarımız her alanda var olmasına rağmen hala kadının adı yok dediğimiz noktalar var. Kadınların eğitim, sağlık ve istihdam alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmadığını görüyoruz. Türkiye'de kadınların yüzde 9'unun okuma yazma bilmediği ve yüzde 30 civarında istihdama katılım düzeyi olduğunu söyleyebiliriz. Kamu sektöründe çalışan bireylerin yüzde 66'sı erkek, yüzde 34'ü kadın, kadın çalışanların ancak yüzde 7'si yönetime gelebiliyor" dedi.

Eğitim, sağlık ve istihdam alanında imkan tanındığında kadınların çok güzel işler başardığını söyleyen Kutlar, “Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği simgeleyen kadınların toplumun temel taşı olduğunu biliyoruz. Kadın güçlüyse aile güçlü, toplum güçlü ve ülke güçlü. Emek ve hayat mücadelesi veren tüm kadınları saygı ve sevgi ile selamlıyorum, günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Uluğ Cicim, 'Geçmişten Günümüze Kadınların Kazandığı Hakları' konulu sunumu ile kadının istihdamı, kadına yönelik şiddet, medeni kanunda kadın haklarıyla ilgili tarihten günümüze yaşanan gelişmeler hakkında önemli bilgiler aktardı. Cicim, konuşmasında ayrıca yasal düzenlemeler kadar uygulamanın da çok önemli olduğunu vurguladı.

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu ise 'Kadın ve Girişimcilik' konusuyla kadın istihdamına yönelik ve kadının daha aktif olması için devlet politikaları ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ile projelerin artırılmasına ve kadının daha çok desteklenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Uzman Oktay Barkın'ın, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapan 'Kadın' konulu afişleri büyük ilgi gördü. Ayrıca Antalya Kadın Girişimciler Kooperatifi kadın üyelerinin el işi ürünleri de sergilendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!