Katarlılar ABank'ın tamamını satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Katarlılar ABankın tamamını satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 17:41

Katarlı The Commercial Bank, Anadolu Grubu’nda bulunan yüzde 25’lik hisseyi de alarak, ABank’ın tamamının sahibi oldu.

Haberin Devamı

Körfez bölgesinin en önemli bankalarından ve Katar’ın ilk özel bankası olan, The Commercial Bank, Anadolu Grubu’nda bulunan yüzde 25’lik hisseyi de alarak, ABank’ın tüm hisselerinin sahibi oldu. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan The Commercial Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve ABank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Omar Hussain Alfardan, “ABank’ın artık yüzde yüz The Commercial Bank iştiraki haline gelmesi; aynı iş yapış kültürü ile birlikte geniş sinerji olanaklarının yaratılmasını ve Katar ile Türkiye’deki tüm paydaşlarımızın hissedeceği avantajlar sunulmasını sağlamak amacıyla, daha da güçlü işbirliği ve entegrasyon fırsatlarının önünü açıyor” dedi.

The Commercial Bank CEO’su Joseph Abraham, “ABank’a olan yatırımımız, Türkiye’yi orta ve uzun vadede çok önemli bir yatırım merkezi olarak gördüğümüzün somut bir göstergesi. ABank’ın yüzde yüz hissedarı olmak, Katar ve Türkiye’deki müşterilerimize, her iki ülkede kusursuz bir bankacılık deneyimi sunacağımız anlamına geliyor” dedi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise, 3 yılı aşkın süredir son derece verimli şekilde devam eden ortaklık için teşekkür ederken, ABank’ı emin ellere teslim ettiklerini vurguladı.

TEMMUZ 2013'TE YÜZDE 70'İNİ ALDI

The Commercial Bank ve Anadolu Grubu arasındaki, ABank hisse devri tamamlandı. Temmuz 2013’te hisselerin yüzde 70,8’ini, Anadolu Grubu’ndan satın alan ve ardından hisse geri alımı işlemleriyle hisse oranını yüzde 75’e çıkaran The Commercial Bank, geriye kalan yüzde 25’lik hisseyi de, Anadolu Grubu’ndan 222,5 milyon dolara satın alarak, bankanın tümünün sahibi oldu. 

3 yıl önce imzalanan hissedarlar sözleşmesi çerçevesinde gerçekleşen yüzde 25’lik hissenin satışına ilişkin karar, 2016 yılının Temmuz ayında KAP’a bildirilmişti.

ABank, 1991’den bu yana Türk bankacılık sektöründe hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!