Katar’daki Türk üssünü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Katar’daki Türk üssünü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 23:31

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Rusya ve Kuveyt ziyaretlerinin ardından önceki akşam geçtiği Katar’da dün başkent Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi ziyaret etti. Katar Emirlik Divanı’nda gerçekleşen karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim baş başa görüşmeye geçti. Erdoğan ve Şeyh Temim, baş başa görüşmelerinin ardından Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 3. Toplantısı’na iştirak etti. Toplantı sonrasında iki ülke arasında 10 alanda anlaşmalar imzalandı. Erdoğan Katar gezisinde sürpriz bir görüşme de oldu. TRT’de yayımlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin yapımcısı ve bazı oyuncuları Erdoğan ve Şeyh Temim ile bir süre sohbet etti. Dizi, Katar Medya Yönetim Kurumu ile TRT arasında yapılan anlaşma ile bir süredir Katar’da da yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığını ziyaret etti. Tarık Bin Ziyad Kışlası’nda konuşlu TSK Kara Unsur Komutanlığı’na giden Erdoğan, burada askerleri selamladı. Askerlerle tokalaşan ve fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yetkililerden brifing aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!