'Katar'daki Türk üssüne herkes saygı duyacak'

Güncelleme Tarihi:

Katardaki Türk üssüne herkes saygı duyacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 01:07

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan liderliğindeki bazı Arap ülkelerinin Körfez krizini sona erdirmek için Katar’dan istediği Türk üssünün kapatılması talebinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Ankara’ya gelen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani ile görüşmesinin ardından dün düzenlenen ortak basın toplantısında, “Türk üssüne Amerika’nın da itirazı yok. Yani bu anlaşma iki egemen ülke arasındaki bir anlaşma. Körfez ülkelerinin de böyle bir şart koşması iki ülkenin egemenliğe aykırıdır. Üçüncü bir ülkenin bu konuda Katar’a veya Türkiye’ye söz söyleme hakkı yoktur. Herkes buna saygı duyacak” dedi.

‘DOĞRU BİR ADIM’
Bakan Çavuşoğlu ve Katarlı mevkidaşı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın krizi sona erdirmek için bölgeye yaptığı ziyaretin başarısız geçtiğine dair haber ve yorumlara katılmadıklarını da söyledi. Çavuşoğlu, “Tillerson’ın arabuluculuk yapan Kuveyt’le birlikte hareket etmesi doğru bir adımdır. Bir ziyarette bu sorunun çözülmesini beklemek iyimserlik olur. Bugüne kadar çok çabalar oldu. Çok kısa sürede olmasa bile orta vadeli bir süreçte biz sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi. El Sani’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de 1 saat 10 dakika süren görüşmesinde de gündem Körfez krizi oldu. Erdoğan’ın El Sani’ye “Sorunun diplomatik yollarla en kısa sürede çözülmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kardeşler arasında bu gibi sorunların oluşmasını istemiyoruz” mesajı verdiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!