Katar uçağı Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Katar uçağı Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:05

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Katar Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, kalkışta alev uzaması nedeniyle geri döndü. Uçağın kalkış sırasında leylek sürüsüne girdiği ve motorun bu nedenle alev aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Doha'ya gitmek üzere İstanbul'dan havalanan Katar Havayolları'na ait yolcu uçağının sol motorunda 'alev uzaması' meydana geldi. Motordaki bu arıza dolayısıyla kuleyle irtibata geçen pilot, geri dönerek acil iniş izni istedi. QR240 sefer sayılı uçak, sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na indi. İtfaiye ekipleri bu sırada önlem aldı. Uçağın kalkış sırasında leylek sürüsüne girdiği ve motorun bu nedenle alev aldığı iddia edildi.

"İNİŞ TAKIMI KAPANMADI" İDDİASI

Reuters'a konuşan bir havalimanı yetkilisi ise uçağın, kalkış sonrası iniş takımlarının kapanmaması nedeniyle acil iniş yaptığını söyledi.

Katar Havayolları, uçaktaki yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Uçağın havada arıza yaptığını gören bir vatandaş o anları anlattı. Uçaktan patlama sesleri geldiğini iddia eden vatandaş, uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş yapana kadar takip ettiğini belirtti. Uçağın havada arızalanmasına ve iniş yapmasına tanık olan vatandaş o anları şöyle anlattı:

“Uçağın geçişi esnasında çok ciddi anlamda patlama sesleri geldi. Patlama sesi gelince biz sağa sola baktık. Daha sonra uçağın geldiğini görünce uçağın sol motorundaki alevleri görmeye başladık. Alevlerle berabere patlama devam etti. Yaklaşık Halkalı Merkez Mahallesi'nden itibaren bizim takip edebildiğimiz ana kadar sağa meyilli çok geniş bir zaman kitlesi içinde havalimanına doğru geldi. Biz de Halkalı'dan buraya kadar uçağı takip ettik. Yaklaşık 15 dakika kadar uçak havada kaldı.”

Haberin Devamı

Katar uçağı Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!