Katar krizi Suriye muhalefetini de bölebilir!

Güncelleme Tarihi:

Katar krizi Suriye muhalefetini de bölebilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 14:04

Reuters haber ajansı, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki krizin Suriye'de Beşar Esad'a karşı yürütülen silahlı muhalefet içinde büyük bir huzursuzluk yarattığını duyurdu. Muhalifler, Reuters'ın 'Suriyeli muhaliflere en fazla destek sağlayan ülke' olarak tanımladığı Katar ve Suudi Arabistan arasındaki krizin kısa zamanda sona ermemesi durumunda Esad'a karşı silahlı muhalefetin büyük bir darbe alacaklarını düşünüyor.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan Liva el Mutasem'den muhalif komutan Mustafa Secari, "Allah korusun, eğer bu durum kontrol altına alınmazsa, bu durum daha trajik bir hâle gelebilir. Bu durumda, başka devletler tarafından desteklenen fraksiyonların birbirlerine karşı düşmanca bir tavır almak zorunda kalacak" ifadesinde bulundu. 

Secari, "Suudi Arabistan ve Katar'daki kardeşlerimi, Suriye halkına taşıyabileceklerinden daha fazla yük yüklememeleri tavsiyesinde bulunuyoruz" dedi. Suriye'de Beşar Esad rejimi, 2016 senesinde özellikle Şam ve Halep'te büyük bir askeri üstünlük sağlamıştı. 

AYNI GRUPLARI DESTEKLİYOR

Reuters'ın haberine göre, Katar'ın Suriye'de desteklediği gruplar Müslüman Kardeşler ile yakın konumda bulunan gruplar. Özellikle Suriye'nin kuzeyinde Katar ve Türkiye'nin desteklediği gruplardan bir kısmının aynı olduğu ifade ediliyor. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!