Katalog evliliğini kabul etmeyen FETÖ ablasına 7.5 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Katalog evliliğini kabul etmeyen FETÖ ablasına 7.5 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 15:25

Katalog evliliğini kabul etmeyen FETÖ ablasına 7.5 yıl hapis

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de FETÖ soruşturması kapsamında  gözaltına alınan ve polisteki sorgusunda FETÖ'nün eş kataloğundan evlendiğini  söyleyen, ancak mahkemede inkar eden FETÖ ablası Zeliha Çaylan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Zeliha (26) ve Cihat Çaylan (28) çifti haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Öğrencilik döneminden itibaren cemaat evlerinde kaldıkları belirlenen ve Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunda 16 Temmuz'da eş katalogundan evlendiğini söyleyen FETÖ ablası olduğu ileri sürülen Zeliha Çaylan savunmasında şöyle dedi:
"Polisteki ifademde söylediğim katalog evlilik yaptığım doğru değildir. 3 yıl kaldığım öğrenci evlerinde ablalık yaptım. Cep telefonumdan çıkan Fethullah Gülen'e ait ses ve video dosyaları, eve gelen öğrencilere izletmek amaçlıdır. Örgütün diğer üyeleri ile görüşmek için Kakao ve We chat programı kullandım. Kalan öğrencilerden para toplayıp, bir üst ablalara gönderiyordum. Bizim cemaat evlerini üst ablalar ya da abiler tutar, kira işlerini onlar ayarlardı. Benim üst ablam da Nergis isimli kişidir."
ASIL DARBE BANA YAPILDI
Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan eşi ile birlikte yargılanan ve cemaate bağlı bir yurdun müdürlüğünü yaptığı belirlenen Cihat Çaylan ise yaptığı savunmada "Eşimle severek evlendik. Neden, poliste böyle söyledi bilmiyorum. Ben, katalog evliliği yapacak kadar karaktersiz değilim. Darbe girişiminin hemen ertesi gün düğünümüz oldu. Karım tutuklanınca beni işten attılar. Asıl darbe bana yapıldı" diye konuştu.
27nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti eşlerden FETÖ ablası Zeliha Çaylan'a "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verip, tutukluluğunun devamına karar verdi. Kocası Cihat Çaylan aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası alınca, tahliye oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!