Kastillo yolunda çatışma

Güncelleme Tarihi:

Kastillo yolunda çatışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 19:34

Suriye’nin en büyük kenti Halep'in muhaliflerin kontrolündeki bölgelerini Türkiye'ye bağlayan stratejik Kastillo yolunu yeniden açmak için başlattıkları operasyon ağır bir yenilgiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, Nurettin Zengi Tugayı, Şam Cephesi ve Müslüman Kardeşler bağlantılı Şam Kolorduları cumartesi günü başlattıkları ve Pazar gününün ilk saatlerine kadar süren ortak operasyonda, Kastillo Kastillo yolunu kapatan ordu birlikleri bölgeden çıkarılamadı. Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin yok üzerindeki Esad rejimi ablukasını kaldırmak için başlattığı saldırıda en az 29 muhalif savaşçının öldüğünü bildirirken ordu birliklerinin kaybına dair rakam vermedi. Şam yönetimine yakın kaynaklar ise saldırıda silahlı gruplara bağlı 7 üst düzey komutanın da aralarında bulunduğu 100 kadar militanın ordu birlikleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Kastillo yolunda çatışma

Haberin Devamı

‘SIRADA BENİ ZEYD VAR

Operasyonun ardından Nusra Cephesi'nden bir kaynak Katar televizyonu El Cezire'ye yaptığı açıklamada, Örgütün Mellah Çiftlikleri bölgesindeki operasyonları 'askeri nedenlerle' durdurduklarını açıkladı. Şam Kolorduları saldırıda, üç üst düzey komutan dahil 17 militanın öldürüldüğünü duyurdu ancak diğer örgütler kayıplarına dair bir açıklama yapmadı. Öte yandan Suriye ordusuna bağlı birlikler Kastillo yolunun güneyinde de ilerleme kaydetti. Ordu güçleri Halep'in kuzeybatısındaki kapısı Leyremun'da büyük oranda kontrolü ele geçirirken, Leyremun'daki operasyonun muhaliflerin bu bölgedeki kalesi Beni Zeyd mahallesine sıçrayacağı tahmin ediliyor.

‘MENBİÇ’TE KENT SAVAŞI BAŞLADI’

Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve IŞİD denetimindeki Menbiç’e yönelik 1 Haziran’da başlatılan operasyon devam ederken, her yönden kuşatmaya alınan kentte şehir savaşının başladığı belirtildi. Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) resmi internet sitesi, keskin nişancıların Menbiç’e giriş görüntülerini paylaşırken, ABD öncülüğündeki Koalisyon uçaklarının havadan bombardımanı da sürüyor. Menbiç’e giren SDG’nin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewne’nin yüzde 80’ini IŞİD’den aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!