Kastamonu’da 56 Bin Öğrenci Yeniden Ders Başı Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu’da 56 Bin Öğrenci Yeniden Ders Başı Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 15:13

KASTAMONU'DA 56 BİN ÖĞRENCİ YENİDEN DERS BAŞI YAPTI (MUHAMMED KÖMEÇOĞLU-KASTAMONU/İHA)

Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte Kastamonu’da il genelinde 348 okulda toplam 56 bin 815 öğrenci yeniden ders başı yaptı.
Kastamonu’da öğrenci ve öğretmenler, eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi için bütün hazırlıklarını tamamladılar. 15 günlük ara tatilin sona ermesinin ardından bu yıl ilk kez okula başlayan 4 bin 100 ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi dahil 56 bin 815 öğrenci yeniden okullu oldu. Diğer yandan okul servisleri de tatil süresinde özellikle yağışların da etkili olması sebebiyle okul servisleri de bakım onarımdan geçti. Yarıyıl tatilinde araçlarının tüm bakım ve onarımlarını yapan öğrenci servisleri ikinci yarıyıla hazır hale getirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, “Bugün itibariyle ilimizde 56 bin öğrencimiz okula başlayacak. 8 Şubat’ta açılan okullarımız 17 Haziran’da kapanacak. 2. eğitim-öğretim dönemi için hem fiziksel anlamda hem de öğretmenler anlamında hazırız. 2. dönem ile birlikte yaz aylarının gelmesiyle okullarımızda devamsızlık sorunu yaşıyoruz. Öğrenciler, derslerini kesinlikle aksatmamalı. Okula disiplinli bir şekilde gelmeleri ve ders çalışmalarını önemli görüyoruz. Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerin kurslarını aksatmamalarını öneriyoruz. Öğrenciler derslerinden geriye kalan zamanlarında hem kitap okumalı hem de sosyal ve sportif etkinliklere imkanlar ölçüsünde katılmalıdır” denildi.
Öğrenci servisleri 15 günlük tatil döneminde araçlarının bütün bakım ve onarımlarını yaparak ikinci yarıyıla hazırlandılar. Eğitim-Öğretim döneminin ikinci devresine servisçiler olarak hazır olduklarını ifade eden servis firmesı başkanı Faruk İslamoğlu, 2 haftalık ara dönemde eksikliklerini tamamladıklarını belirtti. İl merkezinde öğrencileri sevinç ile beklediklerini kaydeden Faruk İslamoğlu, “Köylerden bölge okullarına ve şehir merkezine yaklaşık 94 araçla yaklaşık bin 500 öğrenci taşımaktayız. Şehir merkezinde ise 231 araçla yaklaşık 5 bin öğrenci taşımaktayız. Bu gerçekten ciddi bir sektördür. Biz 15 yıllık bir tecrübe ve bir resmi kurum hüviyeti ile çalıştığımızdan dolayı çok sıkıntı yaşamasak ta her zaman dikkatli ve itinalı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Servisçiler olarak ara dönem içerisinde araçlarımızın bakım ve onarımlarını yaptırdık. Eksiklerimizi tamamladık. Araçlarımızın tamir olması gereken yerlerini tamirini yaptırdık. Şuanda ikinci yarıyıla hazır bir şekilde göreve başlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini kazasız belasız kapattık. İnşallah ikinci yarıyılı da bütün öğrenci, öğretmen, veliler ve öğrenci servisleri olarak kazasız belasız tamamlarız. Amacımız öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmaktır. Eğitim yılımızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!