Kastamonu’d Bin 800 Asker Yemin Etti

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu’d Bin 800 Asker Yemin Etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 15:54

Kastamonu'da kısa dönem erler yemin etti.

Kastamonu’da 4 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan bin 800 kısa dönem askerler yemin etti.
Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 360. kısa dönem askerler, düzenlenen törenle yemin ettiler.
Yemin töreninin ardından, eğitimlerinde başarılı olan askerler ile alilerine, Vali Şehmus Günyadın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Emekli Orgeneral Atilla Ateş, Emekli Korgeneral Orhan Köse ve Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı aynı zamanda Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş hediyelerini verdi.
Törende konuşan Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Özer Güneş, “Sevgili Mehmetçikler, milletimizin bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namusunuzu ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçmiş olduğunuz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, üstün emirlerine mutlak itiadın ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup, bir asker olduğunuzun kabul ve temininin en yüksek mertebesidir” dedi.
Törende asker annelerine de seslenen Güneş, “Yaklaşık 4 haftadır bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak, karşınızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmaktadır. Sizlerin huzurunda vatan uğruna yemin etmiş bir şekilde hazır bulunmaktadırlar. Sizleri selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır” diye konuştu.
Program, 360. Kısa Dönem Askerler adına yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam etti. Ardından kısa dönem erler, marş eşliğinde tören geçişini yaptı. Kısa dönem askerlerin yemin töreninde her zaman olduğu gibi yine duygu dolu anlar yaşandı. Asker yakınları geçiş töreni esnasında gözyaşlarını tutamazken, törenin ardından kısa dönem erler ve asker aileleri birbirleriyle hasret giderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!