Kaş'ta Yörükler konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Kaşta Yörükler konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:55

Kaş'ta Yörükler konuşuldu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 'Dünden Bugüne Kaş Yörükleri' konulu paneller düzenlendi.

Kaş Yörük Türkmen Derneği öncülüğünde Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) işbirliğinde 'Dünden Bugüne Kaş Yörükleri' konulu 3 panel düzenlendi. İlk panel Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi salonunda, ikinci panel Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda, üçüncü panel Kaş Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Panellere konuşmacı olarak YÖRKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünsal Yılmaz Yeşildal ve Yörük- Türkmen Tarihçisi Eren Fehmi Eroğlu katıldı. Panellerin sunumunu Kaş- Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır yaptı. Panelleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Antalya'daki Kaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Baskak, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş izledi.

Kaş Yörük- Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, "Bu panelleri düzenlemekteki amacımız Anadolu'nun temel yapısını oluşturan Yörük kültürünü tanıtmak, geleceğe taşımak. Genç arkadaşlarımıza, hangi kültürden bu güne geldiklerini öğretmek. Kaş'ın geçmişini, geleceğe taşımak" dedi.

Konuşmacılar yaptıkları konuşmalarda; Yörük- Türkmen kültürünün bir yaşam biçimi olduğunu ve günümüz Anadolu kültürünün temelini oluşturduğunu anlattı. Yaşam biçimleriyle, giysileriyle, sosyal dayanışmalarıyla, müziğiyle, çalgılarıyla, kullandıkları aletlerle, gelişimleriyle unutulmaması gereken bir yaşam ve kültür zenginliği olan Yörük kültürünün genç kuşaklara tanıtılması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, 16'ncı yüzyıldan bu yana çıkarılabilen Yörüklerin Osmanlı kayıtları hakkında bilgiler verdi.

Kaş- Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, konuşmacılara plaket vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!