Kaş'ta Turizm Haftası hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Kaşta Turizm Haftası hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 10:42

Kaş'ta Turizm Haftası hazırlıkları

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 15- 22 Nisan tarihleri arasında 42'ncis kutlanacak Turizm Haftası şölen havasında kutlanacak.

Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda Turizm Haftası kutlama programını belirlemek için toplantı düzelendi. Kaş Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Üzümlü Mahallesi Muhtarı Emin Arıcan, Kaş- Kalkan Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Derneği Başkanı Munise Ozan, TÜRSAB Kaş Temsilcisi Fethi Öztürk, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirtepe ve Kaş Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin'in katıldığı toplantıda, katılımcılar, etkinliklere ilişkin görüş ve önerini sundu.

ALTERNATİF TURİZMİN MERKEZİ

Kaymakam Bilgehan Bayar yaptığı açıklamada, ilçenin alternatif turizmde Türkiye'nin en önemli merkezi olduğunu söyledi. Kaş'ın turizmde fiyatlarıyla değil, kaliteli, güler yüzlü hizmeti, temiz tesisleri, masmavi denizi, temiz caddeleri, korunan doğası, tarihi ve yaşayan kültürüyle anılmasını arzuladıklarını kaydeden Kaymakam Bayar, "Bu yıl ki Turizm Haftası etkinliklerine, yöre halkının, Kaş'ta yerleşik yaşayan yabancıların ve sektör temsilcilerinin katılımını sağlamalıyız" dedi.

KUTLAMA PROGRAMI

Kaş'taki Turizm Haftası kutlamaları 16 Nisan Pazartesi günü Cumhuriyet Alanı'na kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Kalkan Ortaokulu ve Patara Yörükleri halk oyunları ekibi gösteri yapacak. El sanatları sergileri açılacak. turizm sezonunun ilk teknesi denize indirilecek. Ardından yöresel yemek olan 'Keşkek' dövülecek ve katılımcılara ikram edilecek. Yöresel sanatçılar konser verecek.

17 Nisan'da ise Kaş'ta yaşayan yerleşik yabancılar ve yöre halkının katılacağı Patara Plajı'nda temizlik kampanyası yapılacak. 19 Nisan'da Kaş'ın doğa turizm merkezleri İslamlar ve Üzümlü mahalleleri ziyaret edilecek. İslamlar - Üzümlü yürüyüşü yapılacak. Aynı gün akşam saatlerinde Kalkan Mahallesi'nde turizm yürüyüşü yapılacak. Kalkan Yat Limanı'nda, halk oyunları ekibi gösteri yapacak. 20 Nisan Cuma günü ise turizmin sorunlarının konuşulacağı 'turizm sektör toplantısı' yapılacak.

Turizm Haftası kutlamaları, 21 Nisan'da düzenlenecek 14'üncü Patara Antik Su Yolu Yürüyüşü ve Yörük Göçü ile sona erecek. Patara Antik Kenti'ndeki tarihi Delik Kemer'de başlayacak yürüyüş Patara Mahallesi'nde sona erecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!