Kaş’ta sürdürülebilir ve doğa dostu turizm projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Kaş’ta sürdürülebilir ve doğa dostu turizm projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 11:53

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde Türkiye’de ilk defa uygulanan ve bölgedeki tesislerin sürdürülebilir ve doğa dostu turizm uygulamalarını geliştirmek amacıyla ’Doğa Dostu Turizm Projesi’ başlatıldı. Projeye katılan turizm tesisler, ekim ayında yapılacak değerlendirme sonucu ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Dünya Doğayı Koruma Vakfı- WWF Türkiye Temsilciliği ile Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından yürütülecek ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak ’Doğa Dostu Turizm Projesi’ hayata geçirildi. Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki otel, lokanta, dalış ve tur tekneleri gibi işletmeler sözleşme imzalayarak katıldıkları projede, turizm sezonu boyunca belirlenen kriterler doğrultusunda izlenecek. Yapılan çalışmalar bağımsız bir kurul tarafından değerlendirilerek, temiz çevre ve doğa dostu uygulamalar yapanlar ödüllendirilecek. Projeyle Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki işletmelerin sürdürülebilir ve doğa dostu turizm uygulamalarını geliştirmek amaçlanıyor. Projeye dahil olmak isteyen işletmeler için ilk sözleşmeler imzalandı.

Haberin Devamı

’TÜRKİYE’DE BİR İLK’

Projenin paydaşlarından WWF Türkiye Temsilcisi Yaprak Arda, "Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi, Türkiye’de bir ilk. Yönetim planı olan tek koruma bölgesi. Türkiye için değil aynı zamanda Doğu Akdeniz için de önemli bir proje. Turizm derneği ile birlikte bu sene Doğa Dostu Turizm Projesi’ni yürütüyoruz. Burada amaç doğa dostu ve koruma alanına yönelik uygulamalar yapan işletmelerle beraber, bu uygulamaların devam etmesini, daha gönüllü olmasını ve daha da artmasını sağlamak" dedi.

’AMAÇ DOĞA DOSTU TURİZM PRATİKLERİNİ İYİLEŞTİRMEK’

Proje koordinatörü ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, "Bu projenin amacı Kaş- Kekova Bölgesi’ndeki işletmelerin sürdürülebilir, doğa dostu turizm pratiklerini iyileştirmektir. Bu amaç doğrultusunda gönüllülük esasına dayalı, bir eko-markalama ile bölgede belli başlı turizm işletmeleri, oteller, restoranlar, tur tekneleri, dalış merkezleri tescil edilip, ödüllendirilecek" diye konuştu.

’KAŞ’IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ’

Proje danışmanı Prof. Dr. Paolo Guglielmi, projedeki ana kriterlerin enerji kullanımı, doğayı korumaya katkı, su kullanımı, deniz suyu ve deniz canlılarını koruma, atık yönetimi ve daha iyi bir çevre için çalışmalar olduğunu aktarırken, bunların Kaş’ın geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME!