Kaş'ta Sualtı Antrenman Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaşta Sualtı Antrenman Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 13:18

Kaş'ta Sualtı Antrenman Merkezi açıldı

Haberin Devamı

Ahmet ACAR / KAŞ(Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) yerel yönetimler işbirliğiyle sualtı sorcularına ev sahibi yapacak Kaş Başka Antrenman Merkezi, törenle açıldı.
Açılışa Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, CMAS Genel Sekreteri Hassan Baccouche, Birleşik Arap Emirlikleri Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmed Alblooshi, Antalya Deniz Ticaret Odası yetkilileri, daire amirleri, oda başkanları, Kaş Sualtı Derneği yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Kaşlılar katıldı.
Kaymakam Bilgihan Bayar, "Böyle bir açılışını yapmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Kaş Belediyesi ve Antalya Deniz Ticaret Oda'mızın katkıları ile bu tesisi oluşturmuş durumdayız" dedi. TSSF Başkanı Şahin Özen'de, "CMAS adına uluslararası ilk merkez Kaş'ta açılıyor. Ülkemiz adına gurur verici bir durum. Ülke sporunun gelişmesi adına çok büyük katkısı olacaktır. Dünyadaki merkezlerin önüne geçeceğine inanıyoruz" diye konuştu.
CMAS Başkanı Anna Arzhanova da "Kaş dalış için mükemmel bir yer. Sualtı sporlarının olimpiyatlara alınması için çalışıyoruz. En yakın zamanda Kaş olimpik merkez olacaktır. Bu bir arzu, istek. Ama bunu gerçekleştireceğiz. Bu çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
DALIŞ SPORCULARINA EV SAHİBİ YAPACAK
İnceboğaz Plajı'nda 1000 metrekarelik alan üzerinde 100 metrekare kapalı alana sahip merkez, dünyanın her ülkesinden gelecek dalış sporcularına ev sahipliği yapacak. Sualtı sporcuları ve dalıcılar, uzman ekip eşliğinde ve üst düzey güvenlik önlemleri altında, denizde çalışma yapabilecek. Antrenman merkezinin faaliyetleri CMAS güvencesi ve yerel yönetimlerin desteğiyle yürütülecek. CMAS-TSSF Akademisi'nde ise sualtıyla ilgili bilimsel yenilikler ve araştırmalar paylaşılacak, tartışılacak. Önümüzdeki yıllarda Kaş'ta, CMAS'ın desteğiyle Dünya Sualtı Bilimleri Kongresi düzenlenmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!