Kaş'ta 'kırmızı düdük' uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Kaşta kırmızı düdük uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 10:18

Kaş'ta 'kırmızı düdük' uygulaması

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 'Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' uygulaması yapıldı.
İçişleri Bakanlığı'nca trafik kazalarının önlenmesine yönelik başlatılan 'Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi kapsamında Kaş Bölge Trafik İstasyonu Amirliği tarafından Ağullu Mahallesi Çomucak mevkisinde uygulama yapıldı. İstasyon Amiri Savaş Şengül, polis memurları Bekir Mutlu, Polat Murat Karakoç ve Emine İşcan, gün boyu Kaş'a gelen araçları tek tek durdurdu. Sürücülere önce trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Hız sınırına uyacaklarına, emniyet kemerini mutlaka takacakları ve sürüş halinde cep telefonu kullanmayacaklarına dair söz alındı. Ardından uyarı broşürleri verildi. Araçlarda bulunan çocuklara da aracı kullanan ebeveynlerini trafik kurallarına uymaları konusunda bilgi verildi. Çocuklara şapka, tişört ve kırmızı düdük hediye edildi.
İstasyon Amiri Savaş Şengül, "Bu bayramda trafik polisi sizsiniz. Bizim görevimizin bir bölümünü bu bayram tatilinde siz yapacaksınız. Anne ve babalarınız trafik kuralı ihlali yaparsa hemen kırmızı düdüğünüzü çalın. Hepimizin amacı sizlerin ve büyüklerinizin sağlıklı biçimde yolculuk yapmanız ve evinize sağlık içinde ulaşmanız. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!