Kaş'ta haziran meclisi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaşta haziran meclisi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:09

Kaş'ta haziran meclisi yapıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş Belediyesi'nde haziran ayı meclis toplantısı yapıldı.

Kaş Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Oturumu yöneten Belediye Başkanı Halil Kocaer, Şırnak'ta düşen helikopterde 13 askerin şehit olduğunu belirterek, "Acı Türk ulusunun acısı. Tüm ulusumuzun, acılı ailelerin meclisimiz adına acılarını paylaşıyorum. Mübarek bir aydayız. Yardımlaşma, dayanışma, bir arada olma ayındayız. Ramazan ayı, hepimiz için mübarek olsun" dedi.

Başkan Kocaer'in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Kaş Belediyesi'ne tahsis edilen 219 memur ve 19 müdürlük kadrosu için görüşme yapıldı. Sayıştay tarafından kapatılması önerilen İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Muhtarlıklar İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri'nin kaldırılması oylandı. Yapılan oylamada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü dışındaki müdürlüklerin kaldırılması, sivil savunma kadrosunun ihdas edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Kalkan Kentsel SİT ve Koruma Alanı ile ilgili gelen plan değişikliği önerisinin, plandaki çelişki nedeniyle bir sonraki toplantıda görüşülmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Kaş merkez ve Kalkan'da 6, 7, 8 ve 9'uncu aylarda Patara ve Gömbe'de 6, 7 ve 8'inci aylarda işgaliye ve eğlence vergisi alınmasına oy çokluğu ile karar verildi. 2-9 Ekim tarihleri arasında Kaş'ta yapılacak olan Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası ve diğer uluslararası şampiyonalar için protokol yapma yetkisi Başkan Halil Kocaer'e oybirliğiyle verildi.

Eski Kaş Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alan, binanın ve 9 bin 136 metrekarelik alanın hazineden belediyeye devri görüşüldü. Bu konuda açıklama yapan Başkan Kocaer, "Eski hastanenin bulunduğu alan birinci derecede SİT. Buraya yeni bir bina yapılması olanaksız. Ancak eski bina ve alan çok kıymetli bir nokta. Bu alanın kıyı kenar çizgisinde kalan 3 bin 61 metrekarelik bölümünün bedelsiz olarak hazineye devredilmesi ve kalan alanın ve binanın belediyemize devredilmesi bize bağlı" dedi.

Yapılan oylamada 3 bin 61 metrekarelik alanın hazineye bedelsiz devrine, kalan bölüm ve binanın belediyeye alınmasına oybirliğiyle karar verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!