Kaş'ta fidan dikim etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kaşta fidan dikim etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 11:29

Kaş'ta fidan dikim etkinliği

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kaş- Kalkan AKUT Birimleri, Kalkan Atatürkçü Düşünce Derneği, Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği, Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü Kalkan Orman Bölge Şefliği işbirliğinde, Kalkan ve Ovaköy mahallelerinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Kalkan Orman Şefi Aydın Ersoy, AKUT Kaş- Kalkan Birimi Başkanı Bircan Tolunay, Kalkan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Arıtürk, Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülsüm Karakitapoğlu Aksoy, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nden bir grup öğrenci, derneklerin üyeleri ve Kalkan Orman Şefliği ekipleri katıldı.

Ova Mahallesi'ndeki etkinlikte 125 okaliptus, Kalkan Yat Limanı çevresinde ise 35 begonvil fidanı ve binlerce mevsimlik çiçek toprakla buluşturuldu. Kalkan Yat Limanı çevresinde de temizlik çalışması yapıldı.

AKUT Kaş- Kalkan Birimi Sorumlusu Bircan Tolunay, "Gelecek kuşaklara koruyup, geliştirerek taşımamız gereken en büyük servetimiz, doğamız ve doğal zenginlerimiz. Kaş'taki sivil toplum kuruluşları olarak bu anlamda iki gün süren fidan ve çiçek dikim etkinliği düzenledik. Sivil toplum kuruluşlarının bu tür etkinliklerle daha yeşil bir ülke ve çevre oluşumuna katkı sağlaması, doğaya sahip çıkması gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!