Kaş'ta CMAS-TSSF Akademi ve Uluslararası Antrenman Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaşta CMAS-TSSF Akademi ve Uluslararası Antrenman Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 13:27

Kaş'ta CMAS-TSSF Akademi ve Uluslararası Antrenman Merkezi açıldı

Haberin Devamı

 Antalya'nın Kaş İlçesi'nde sualtı bilimlerinde dünyanın en önemli akademisi ve antrenman merkezi olacağı değerlendirilen ve Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) yerel yönetimler işbirliğiyle oluşturduğu CMAS-TSSF Akademi ve Uluslararası CMAS-TSSF Kaş Başka Antrenman Merkezi açıldı.

CMAS, TSSF, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi işbirliğinde kurulan CMAS-TSSF Akademi ve Uluslararası CMAS-TSSF Kaş Başka Antrenman Merkezi törenle açıldı. Açılışa, Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, CMAS Genel Sekreteri Hassan Baccouche, Birleşik Arap Emirlikleri Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmed Alblooshi, Antalya Deniz Ticaret Odası yetkilileri, daire amirleri, oda başkanları, Kaş Sualtı Derneği yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Kaşlılar katıldı.

Kaymakam Bilgihan Bayar, "Böyle bir mekanın açılışını yapmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Anna hanım burayı çok beğendi. Bizden üç talepte bulundu. Kaş niçin dünya dalış merkezi olmasın? 'Bunun için önce bir güvenlik merkezi istiyoruz. Bir antrenman merkezi istiyoruz. Bir de daha ekonomik koşullarda gelen sporcuların ağırlanmasını istiyoruz' dedi. Kaymakamlığımızın önderliğinde Kaş Belediyemiz ve Antalya Deniz Ticaret Odamızın katkıları ile bu tesisi oluşturmuş durumdayız" dedi.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Her gittiğimiz yerde talep ettiğimiz çok güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz. Örnek bir durum. CMAS adına uluslararası ilk merkez Kaş'ta açılıyor. Ülkemiz adına gurur verici bir durum. Ülke sporunun gelişmesi adına çok büyük katkısı olacaktır. Kaş'ın adının çok kısa sürede bütün dünyada ön plana çıkmasını bekliyoruz. Dünyadaki merkezlerin önüne geçeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

CMAS Başkanı Anna Arzhanova da "Kaş dalış için mükemmel bir yer. Onun için 'Kaş Başka' diyoruz. Tertemiz denizi, şartları ve güzellikleri dalış için çok uygun bir merkez. Sualtı sporlarının olimpiyatlara alınması için çalışıyoruz. En yakın zamanda Kaş olimpik merkez olacaktır. Bu bir arzu, istek. Ama bunu gerçekleştireceğiz. Bu çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Pasta kesiminin ardından merkez törenle hizmete açıldı. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve Antalya Deniz Ticaret Odası'nın katkıları ile İnceboğaz Plajı'nda kurulan, 1000 metrekarelik alan üzerinde 100 metrekare kapalı alana sahip merkez, dünyanın her ülkesinden gelecek dalış sporcularına ev sahipliği yapacak. Sualtı sporcuları ve dalıcılar, uzman ekip eşliğinde ve üst düzey güvenlik önlemleri altında, denizde çalışma yapabilecek. Antrenman merkezinin faaliyetleri CMAS güvencesi ve yerel yönetimlerin desteğiyle TSSF tarafından yürütülecek. CMAS-TSSF Akademisi'nde ise sualtıyla ilgili bilimsel yenilikler ve araştırmalar paylaşılacak, tartışılacak. Önümüzdeki yıllarda Kaş'ta, CMAS'ın desteğiyle Dünya Sualtı Bilimleri Kongresi düzenlenmesi hedefleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Kaş'tan görüntüler

- Merkezin açıldığı bölgeden görüntüler

- Merkezden görüntüler

- Açılış ve pasta kesimi

- Merkezin içinden görüntüler

- Konuşmalar

HABER-KAMERA: AHMET ACAR/KAŞ (ANTALYA), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!