Kaskını taktı, hayatta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kaskını taktı, hayatta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 10:33

İstanbul Göztepe’de önceki gün meydana gelen trafik kazasında, otomobil altında kalan motosiklet sürücüsü Kutlay Mutluyazar, taktığı kask sayesinde ölümün eşiğinden döndü.

Haberin Devamı

 

KAZANIN FOTOGRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Vücudunun birçok bölgesinde yaralar ve doku kayıpları meydana gelen Kutlay Mutluyazar’ın araçla asfalt arasına sıkışan başından kask çıkarıldığında, yüzünde tek çizik bile görülmedi.

GÖztepe’de otomobilin altında kalan motosiklet sürücüsü Kutlay Mutluyazar (38), 1,5 tonluk otomobilin ağırlığına dayanıp başının ezilmesini önleyen kaskı sayesinde hayatta kaldı. Babası Necati Mutluyazar’ın Göztepe’deki televizyon tamircisinde çalışan Kutlay Mutluyazar, önceki sabah, elektronik parça almak için Kadıköy’e inecekti. 10 yılı aşkın süredir motosiklet kullanıyordu. Her zamanki gibi, otobüse binmek yerine, 34 BH 7102 plakalı 125 cc’lik Honda motosikletini tercih etti. Kaskını taktı. Sıcak havaya rağmen, korumalı motosiklet montunu da giydi.

1.5 TONLUK ARAÇ

Ama Kadıköy’den dönüşte, Sahrayıcedit Şemsettin Günaltay Caddesi’nde 34 KU 059 plakalı kabus, sabah 10.00 sıralarında, Kutlay Mutluyazar’ın üzerine kábus gibi çöktü. İsmet Köroğlu, direksiyonda fenalık geçirince kontrolden çıkan otomobili, önce bariyerlere çarptı, ardından havalanan otomobil önünde giden Kutlay Mutluyazar’ı altına aldı. Motosiklet, altından fırlayıp giderken Kutlay Mutluyazar, üzerini kaplayan otomobilin altında 10 metre kadar sürüklendi. Otomobil durduğunda, 1,5 ton ağırlık kaskının üzerine yığılmış, sıcak ekzoz sırtına yapışmıştı. En kötüsü Kutlay Mutluyazar kıpırdayamıyordu.

KRİKO YARDIMI

İlk yardım, çevredeki sürücülerden geldi. Kutlay Mutluyazar’ı otomobilin altından çekip çıkaramadılar. Bir sürücü, "Bu kask fazla dayanmaz" deyip, aracından getirdiği krikoyla otomobili askıya aldı. Daha sonra çevreden bulunan kalaslarla, krikodan sıyrılıp düşmemesi için otomobile destek verildi. Kurtarma çalışmaları sırasında otomobil sürücü İsmet Köroğlu, aracın altından sıkışmış Kutlay Mutluyazar’ı görünce yeniden bayıldı.

Taktığı kask sayesinde hayatta kalan Mutluyazar, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından vinçle kaldırılan otomobilin altından çıkarılarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kutlay Mutluyazar’ın eldiven takmadığı için, ellerinde sürtünme sırasında doku kaybı meydana geldi, sol elinin parmakları kırıldı. Otomobille birlikte sürüklenirken, sırtı, kalçası, bacakları ve göğsü yaralandı, yer yer de doku kaybı oluştu. Kask çıkartıldığında Kutlay Mutluyazar’ın yüzünde ve başında tek çizik dahi olmadığı görüldü. Ailesinin talebi üzerine Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Kutlay Mutluyazar’a doku kaybından doğan yaralara bir dizi müdahale daha yapılacak.

Hastaydım direksiyonda baygınlık geçirmişim

MOTOSİKLET sürücüsü Kutlay Mutluyazar’a çarpan İsmet Köroğlu, hasta olduğunu, evden 200-300 metre sonra direksiyonda baygınlık geçirdiğini iddia etti. Köroğlu kaza anını da hatırlamadığı belirterek şöyle konuştu: "Evde de kimse olmadığı için kapıcıyla doktora gitmeye karar verdim. ’Arabayı sen kullan’ dedim. Otomatik vites olduğu için kullanamayınca direksiyona ben geçtim. Evden çıktıktan 200-300 metre sonra kavşakta kendimi kaybedip, baygınlık geçirmişim. Bir ara kendime geldiğimde bağrışmalar vardı. Motosiklet sürücüsünü hiç görmedim. Hastanede kazayı anlattıklarında hayretler içinde kaldım. Üzgünüm, burada kimsenin hatası yok."

Otomobil beni altına aldı

Kutlay Mutluyazar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "BMW bana hızla çarptı. Önce kaputun üzerine düştüm. Otomobil hız kesmedi. Kaputtan otomobilin önüne düştüm. Otomobil benle birlikte sağa kaydı. Yol kenarına çarpınca otomobilin sağ ön sağ tekerleği patladı. Beni kurtarmak isterlerken bayıldım. Gözümü hastanede açtım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!