Kasırgayı yaşamak için kaçmadım

Güncelleme Tarihi:

Kasırgayı yaşamak için kaçmadım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2005 01:31

ABD’nin New Orleans kentini vurarak ülke tarihinin en büyük trajedisine yol açan Katrina kasırgası sırasında şehri terketmeyen Tulaine Üniversitesi İş İdaresi Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yasemin Aksoy, ‘Kasırgayı yaşamak için kenti terketmek istemedim’ dedi.

KASIRGA sırasında kendisini botla almak isteyen kurtarma ekiplerini geri çeviren ve ancak önceki gün evinden helikopterle alınan Prof. Aksoy, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

‘1983 Aralık ayından beri kasırgalarıyla ünlü Florida ve Lousiana eyaletlerinde yaşadım. Fırtınalar bana her zaman ilahi gücün bir simgesi olarak görünmüştür. Ben bu güçten korkmayı değil, onun sayesinde ilahi enerji ile dolmayı yeğledim. 14 yaşındayken Güzelce Koyu’ndaki yazlığımızda, annem kardeşlerimi alıp bol camlı salondan arka odaya giderken şimşekli fırtınaları izlerdim. O zamanlar gibi yine onu ve sevdiklerimi korkuttuğum için üzgünüm, ama onlar 10 gün boyunca özel bir deneyim yaşadığım için benim adıma sevinebilirler.

Beş şiddetinde bir kasırgaya bile dayanaklı bir apartmanın en üst katındaki dairemde, üç kişiyi alacak şişme botum ve iki kedimle fırtınayı bekledim. Kasırga öncesi öğrencilerimin sınav kağıtlarını okudum. Fırtınayı görmeyi o kadar istiyordum ki, şehre gece yarısında ulaşacağı için saatimi kurup yattım. Sabaha kadar 1999’da İstanbul’da deprem sırasında yaşadığıma benzer anlar yaşadım. Elektrikler kesildi, zemin ve kapılar sarsılıyor, dışarıda ağaçlar kırılıyordu. Pazartesi günü öğleden sonra fırtına dindi, bu kez mahalleyi su basmaya başladı. Eric adlı komşumla birlikte kanoya binerek Venedik’e dönen kenti gezdik. Yağmacılardan korunmaya çalışarak, 8 saat boyunca yardım edebildiğimiz herkese yardım ettik.’

Kentte kalan son Türk’tü

18 yıldır New Orleans’ta yaşayan Prof. Yasemin Aksoy, kasırga sonrası sulara gömülen hayalet kenti terkeden son Türk oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!