'Kasırga'da 98 beraat 

Güncelleme Tarihi:

Kasırgada 98 beraat
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 12:57

'Kasırga'da 98 beraat 

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA kamuoyunun yakından izlediği, belediye başkanlarının da aralarında olduğu 105 sanıklı 'Kasırga' operasyonu davasında, 98 kişi tüm suçlamalardan beraat etti. Eski başkan Süleyman Evcilmen ile aralarında belediye başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de olduğu Muratpaşa Belediyesi'nin 20 bürokratı, tüm suçlamalardan beraat etti.
2010 yılında Antalya merkezli olarak Ankara, İzmir ve Adana'nın ilçe belediyelerinde belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen 'Kasırga' operasyonu kapsamında 36'sı tutuklu 105 kişinin yargılandığı davada gerekçeli karar çıktı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Muratpaşa Belediyesi eski başkanı Süleyman Evcilmen, aralarında belediye başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de olduğu Muratpaşa Belediyesi'nin 20 bürokratı, üzerlerine atılı suçların tamamından beraat etti. 
Antalya kamuoyunu günlerce meşgul eden Kasırga operasyonu sürecinde, aralarında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile Muratpaşa, Altındağ, Çolaklı, Çukurova ve Buca Belediyesi bürokratlarının olduğu 36 kişi tutuklandı.  Davayla ilgili dikkat çeken diğer bir unsur da 'Kasırga' dosyasını hazırlayan emniyet mensupları ve davaya bakan hakimlerin FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddia edilerek, meslekten ihraç edilmesi, tutuklanması ya da firari olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!