Kasımpaşa'dan TFF ve MHK'ya sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Kasımpaşadan TFF ve MHKya sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 15:44

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la oynadıkları ve 2-0 kaybettikleri maçın hakemi Volkan Bayarslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığının tespit edildiğini belirterek, Bayarslan'ın bu maça atanmasında art niyet aradıklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hasan Hilmi Öksüz, hakem Bayarslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ümraniye Gençlik Spor Müdürlüğü kadrosunda çalıştığını söyleyerek başta Merkez Hakem Kurulu (MHK) olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu'na da (TFF) sert eleştirilerde bulundu.

Bayarslan'ın yönetiminde art niyet aramamanın mümkün olmadığını savunan Öksüz, şunları söyledi: “Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, kendisini hata yaptık diye savunabilir ama bu çok rahat savunulacak bir şey değil. Hakem arkadaşımız da bunun yanlış olduğunu biliyor, fakat bu görevden azlini istemiyor. Bir de maçta vermiş olduğu penaltı kararı, tamamen aksine bir karar. Bize faul varken onlara penaltı çaldı. Burada iyi niyet aramak mümkün değil. Bunun iyi niyetle bağdaştırılacak bir tarafı yok. Araştırılması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yöneticileri de o kurumda çalışıyor ve onlar tarafından da bu durumun bilinmemesi mümkün değil. Onlar tarafından da TFF'ye uyarıcı bilgi verilmemiştir. Bütün bunlar birleştirilince, demek ki burada bir art niyet aramak gerekiyor.”

“TFF'nin bizi rahatlatması gerekir”

Kulüp olarak TFF'ye bugün yazılı dilekçelerini vererek maçın kendi lehlerine 3-0 hükmen galibiyet şeklinde karar verilmesini istediklerini aktaran Öksüz, “Hakkımızı kesinlikle arayacağız. Bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Çünkü, dürüst bir insanın bu işi bildiği halde açıklamaması art niyetli olduğunu ortaya koyar. Açık yüreklilikle söylüyorum, kimse hakem iyi niyetli falan demesin. Maçın sonucu çok önemli değil. Burada ciddi bir sorun vardır. Ciddi bir hata ve yanlış vardır. Kesinlikle çözülmesi gerekli. Türk futbolunu yöneten TFF'nin bu konuda kesinlikle bizi rahatlatacak kararı vermesi gerekir” diye konuştu.

Gerekirse TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le de görüşeceğini vurgulayan Öksüz, “Maçtan hemen sonra TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten'i arayıp konuyla ilgili bilgi verdim. Bu atama Türk futbolunun geleceğini karartacak tarzda bir harekettir. MHK'nin asli görevi bu takımların maçlarını dürüstçe yönetecek hakemleri tayin etmesidir. MHK, hakeminin nerede çalıştığını bilmiyorsa hepsinin hemen istifa etmesi gerekiyor. Bunun mazereti yok. Burası mahalle bakkalı değil. Hakemleri atarken bu bilgilere sahip olmanız lazım. Eğer bunu bilmiyorsan orada da durma. Eğer biliyorum diyorsan da art niyetlisin demektir” ifadelerini kullandı.

“TFF bu çirkin skandalı temizlemek zorundadır”

TFF'nin mutlaka bu yanlıştan dönmesi gerektiğinin altını çizen Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı: “TFF'nin bu yanlıştan mutlak suretle dönmesi lazım. Aksi durumda geçen yıldan bu yıla, mahkemelerde futbolda 'Ergenekon' çetesi dediğimiz olayda, bu kadar yargılanmaların hiç bir anlamı kalmamış oluyor. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. TFF, bu çirkin skandalı temizlemek zorundadır. Bunu nasıl temizleyeceklerini kendileri biliyor. Eğer bu olayı çözemezlerse TFF bu olayın altından kalkamaz. Bu, Türk futbolunun geleceğiyle alakalı. Biz hakem kararlarına saygı duyarız, ama bu hakem kararı değil.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!