Süper Lig 27. hafta puan durumu ve fikstür

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig 27. hafta puan durumu ve fikstür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 09:31

Süper Lig'de bu hafta 27. hafta karşılaşmaları oynandı. Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada, Beşiktaş'ta deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-1'lik skorla yenilerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir puan kaybı yaşadı. Peki puan durumunda son durum ne oldu? Beşiktaş kaybettiği haftada Süper Lig puan durumunda değişilik oldu mu? İşte Süper Lig puan durumu ve fikstür için detaylar haberimizde

Haberin Devamı

Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışı bu hafta puan durumuna nasıl yansıdı? Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Beşiktaş Kasımpaşa karşısında mağlup olunca Süper Lig'de puan durumu nasıl şekillendi? İşte Süper Lig Puan durumu ve alınan toplu sonuçlar

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 27. hafta kapanış maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi Kasımpaşa 2-1 kazandı. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maçta konuk Beşiktaş, 28. dakikada Jose Sosa'nın golüyle öne geçti. Siyah beyazlı ekip bu üstünlüğünü koruyamazken, Kasımpaşa'ya 3 puanı getiren golleri 29. dakikada Yonathan Del Valle ve 49. dakikada Oscar Scarione attı.  Beşiktaş, Fenerbahçe'nin berabere kaldığı haftada öne geçtiği maçta Kasımpaşa'ya 2 - 1 yenilerek büyük bir avantajı kaybetti. Siyah beyazlı ekip 60 puanda kalırken, Kasımpaşa ise puanını 40'a çıkardı.  49. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Bu dakikada Popov’un sağ kanattan çizgiye indiği ve ceza sahası içine yerden verdiği pasta topla buluşan Oscar Scarione’nin ön direkte gelişine vurduğu top ağlara gitti: 2 – 1.  60. dakikada Beşiktaş'ta Jose Sosa sol kanattan korner kullandı, tehlikeli gelen ortayı son anda kaleci Ramazan uzaklaştırdı.  69. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Jose Sosa’nın sağ kanattan kullandığı korner atışında ceza sahası içinde Cenk Tosun iyi yükseldi kafayı vurdu, savunmada Adem Büyük çizgi üzerinden topu çıkardı.

Haberin Devamı


88. dakikada Beşiktaş atağında Jose Sosa sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Atiba araya girerek son anda dokundu ama top kaleci Ramazan'da kaldı.  90. dakikada sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında lacivert beyazlılar 3. gole yaklaştı. Oyuna sonradan giren Koita çaprazdan sert vurdu top üstten auta çıktı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve mücadeleyi Kasımpaşa 2 – 1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, seyircisi önünde çıktığı maçta şampiyonluk mücadelesinde önemli kayıp yaşadı. Ülker Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısında istediği futbolu sahaya yansıtamayan Fenerbahçe, girdiği pozisyonları da değerlendiremedi. Sarı-lacivertliler rakibine önemli bir fırsat vermeyince ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya Josef de Souza'nın yerine Diego Ribas'la başlayan Fenerbahçe, rakip kalede baskıyı artırdı. Ozan Tufan ve Alper Potuk'un yerine oyuna Jose Fernandao ile Luis Nani'yi alan teknik direktör Vitor Pereira, bu değişikliklerle hücum gücünü artırsa da Fenerbahçe aradığı golü bulamadı ve 90 dakika golsüz bitti. Sahasında şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan yitiren Fenerbahçe, puanını 60'a yükseltti. 27. hafta maçını yarın yapacak lider Beşiktaş'ın 63 puanı bulunuyor.

SÜPER LİG PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

 

Haberin Devamı

Son 5 lig maçında gol yemedi

Fenerbahçe kazanamasa da kalesini yine gole kapattı. Son 5 maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe, en son 12 Şubat'ta Kasımpaşa'yı 3-1 yendiği maçta gol yemişti. Sarı-lacivertliler daha sonra oynadığı Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarında gol yemedi.

Kadıköy'de seri devam etti

Fenerbahçe, ligde Kadıköy'de yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.
Sahasında bu sezon 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda ise son 21 lig karşılaşmasında yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, seyircisi önünde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti.

Haberin Devamı

Sahasında 21 maç sonra gol atamadı

Fenerbahçe, ligde sahasında 21 maç sonra gol atamadı.  En son geçen sezon 7 Şubat 2015'te Kadıköy'de Trabzonspor'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, bu maçta sonra oynadığı 21 karşılaşmada da rakiplerine gol atma başarısı göstermişti. Fenerbahçe'nin sahasındaki 8 maçlık galibiyet serisi de Osmanlıspor karşısında sona erdi. Sarı-lacivertliler ligin 8. haftasında Galatasaray'la 1-1 berabere kaldıktan sonra sahasındaki 8 maçı da kazanmıştı.

Taraftardan tepki

Sarı-lacivertli taraftarlar kaybedilen 2 puana tepki gösterdi.  Maçın bitiş düdüğüyle hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını ıslıklayarak protesto etti. Fenerbahçeli taraftarlar maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Osmanlısporlu futbolculara da tepki gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, konuk ekibin seyircisiyle de kısa bir süre atışma yaşadı. Öte yandan sarı-lacivertli futbolcular maçtan sonra büyük üzüntü yaşadı. Özellikle kaptan Volkan Demirel maçın bitiş düdüğünden uzun süre sonra sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor'un çıkışı devam ediyor

Son haftaların başarılı takımı Osmanlıspor, Fenerbahçe karşısında yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Söz konusu 9 haftada 6 galibiyet, 3 beraberlik alan başkent ekibi puanını 40 yaparak 5. sıraya yükseldi.

SÜPER LİG 27. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Süper Lig 27. hafta maçlarına bugün oynanacak iki maç ile devam edilecek. Süper Lig’in 27. hafta maçlarında oynanan karşılaşmaların sonuçları, kalan maçların programı, son puan durumu ve 28. hafta maçlarının programı şöyle:

Kasımpaşa - Beşiktaş : 2-1
Gençlerbirliği – Torku Konyaspor: 0 – 1
Gaziantepspor – Trabzonspor: 0 – 1

Eskişehirspor – Galatasaray: 4 – 3
Medicana Sivasspor – Bursaspor: 1 – 2
Medipol Başakşehir – Mersin İdmanyurdu: 3 – 0
Antalyaspor – Akhisar Belediyespor: 2 – 2
Fenerbahçe – Osmanlıspor Futbol Kulübü: 0 – 0

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!