Kasım ayı sanayi üretim rakamları

Güncelleme Tarihi:

Kasım ayı sanayi üretim rakamları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 19:11

- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Hem sanayide hem de ekonomide büyümenin hızlanması gerekiyor"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kasım ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin hem sanayide hem de ekonomide büyümenin hızlanması gerektiğini bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, kasım ayında iç pazarda ve ihracattaki yavaşlamanın sanayi üretiminde durağanlığa ve gerilemeye yol açtığını belirtti.

Sanayi üretiminin kasım ayında zayıf bir performans gösterdiğini ifade eden Burkay, takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış üretimin bir önceki aya göre yüzde 0,1 oranında gerilediğini kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmayan üretimde geçen yılın aynı ayına göre sanayide yüzde 1,2, imalat sanayinde ise yüzde 2,5 gerileme olduğuna dikkati çeken Burkay, "Ortalama yüzde 2 sanayi büyümesi, ekonomide de yüzde 2-3 aralığında bir ekonomik büyümeyi işaret etmektedir. Hem sanayide hem de ekonomide büyümenin hızlanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Burkay, Kasım ayındaki gerilemenin sanayideki son çeyrek ortalama büyümesini yüzde 2 seviyesine çektiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Bu sanayi için yeterli bir büyüme değildir. Kasım ayında iç pazarda ve ihracattaki yavaşlama sanayi üretiminde de durağanlığa ve gerilemeye yol açmıştır. Ortalama yüzde 2 sanayi büyümesi ekonomide de yüzde 2-3 aralığında bir ekonomik büyümeyi işaret etmektedir ki hem sanayi de hem de ekonomide büyümenin hızlanması ihtiyacı görülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!