Kaşıkta karnabahar salatası ve çipura

Limon suyu, sarımsak ve zeytinyağıyla birkaç saat marine ettiğim çipuraları karnabaharlı bir kaşık salatasıyla servis ettim: Karnabaharları birkaç dakika zerdeçallı suda haşlayıp robota atıyor, diğer malzemeyle karıştırıp ferahlatıcı bir salataya dönüştürüyorsunuz

Haberin Devamı

MALZEME

(Balık için)

Çipura       4 adet

Limon         2 adet

Zeytinyağı    100 ml.

Kuru soğan    1 adet

Sarımsak     1 diş

Karabiber

Tuz

(Salata için)

Karnabahar   500 gram, ayıklanmış

Zerdeçal     1 tatlı kaşığı

Kırmızı soğan    1 adet, küp doğranmış

Şalgam suyu  100 ml.

Salatalık 2 adet, küp doğranmış

Nane         1 demet, ayıklanmış

Kapari       3 çorba kaşığı

Zeytinyağı Â

Limon

Tuz

YAPILIÅžI

İçi temizlenmiş balıkları ancak sığabilecekleri bir kaba alın. Piyazlık soğan, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin. Balıkları bu karışımla güzelce sıvazlayıp üstünü kapatın, dolaba alın.

Karnabaharların sap kısımlarını atın ve çiçekli taraflarını çabuk pişmesi için bıçakla dört-beş paçaya bölün.

İçine zerdeçal attığınız suyu kaynamaya bırakın ama dikkat zerdeçallı su taşar. Ağzını yarı açık bırakın. Buzlu suyu hazır edin.

Haberin Devamı

Karnabahar parçalarını bu kaynar suya atıp iki dakika kadar pişirin. Sonra, daha fazla pişmemesi için kevgirle buzlu suya alın. Süzüp kenarda bekletin.

Fırınınızı 230 dereceye kurun. Kırmızı soğanları küp doğrayın ve güzel bir renk alsın istiyorsanız birkaç dakika şalgam suyuna yatırın.

Salatalıkları aynı şekilde doğrayın ve salatanın tüm malzemesini karıştırıp tuzunu ayarlayın.

Çipuraları marinasyondan çıkartıp süzün ve kâğıt peçeteyle kurulayın. Piyazlık soğan dilimlerini toparlayıp içlerine doldurun. Balıkları bir fırın tepsisinde fırına alın ve balığın büyüklüğüne göre 8-10 dakika pişirin.

Hazırladığınız karnabahar salatasıyla servis edin.Â

Yaşanacak bir yemek pazarı

Uzun süredir oturduğunuz bir şehri hiç tanımamış olduğunuzu ya da lüzumsuz noktalarında seneler harcadığınızı düşündürtecek yerlerle karşılaşırsınız arada. Londra'daki Borough Market bunlardandır; kapalı ve boşken bile potansiyelini hissetmeksizin yanından geçemeyeceğiniz pazarlardan biri.

Son halini Victoria Dönemi'nde almış olmasına rağmen şehri yüzyıllardır yaşayan, William Hogarth'ın sefil ve zengin Londralı resimlerini çağrıştıran gizemli bir mekândır. Haftanın yalnızca üç günü perakende satış yapılan pazar, özellikle de cumartesi günleri, yemekle yatıp kalkan ziyaretçilerin akınına uğrar. Dünyanın ve özellikle de İngiltere'nin her yanından en seçme mal burada toplanıp küçük dükkân ve tezgâhlarda servis edilir. Etrafında konuşlanmış nefis kahve kokulu dükkânlardan, istiridyeci ve çikolatacılardan vazgeçebiliyorsanız, pazarın içine dalıp şaşırma fırsatınız vardır.

Haberin Devamı

Bayraklar serpiştirilmiş turizm ofisinden apartma mezeciler değil, çeşit çeşit cider ve ördekli sandviç büfeleri, yalnızca Kalabriya ürünü satan sucukçular, trüfçüler ve ismi bilinmese bile tatmak için dayanılmaz istek yaratan Lübnan yemekleri ilginizi çekiyorsa, web sitesiyle bile idare edebilirsiniz Borough Market'ın.

www.boroughmarket.org.uk

Yazarın Tüm Yazıları