Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması Tataristan Etabı Ödül Töreni

Güncelleme Tarihi:

Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması Tataristan Etabı Ödül Töreni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 15:03

- Eskişehir Valisi Tuna: "Türk dili ve edebiyatına büyük hizmetler sunan ecdadımızı, bu tür faaliyetlerle anmak ve birbirinden değerli insanları bu tür yarışmalarla yeniden yaşatmak bizim görevimizdir" - AYB Genel Başkanı Ömeroğlu: "Türk dünyası ülkeleri arasında düzenlenen ortak faaliyetler, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektedir"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Bu yıl 3'üncüsü, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Avrasya Yazarlar Birliği (AYB) ve TÜRKSOY tarafından ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması Tataristan Etabı Ödül Töreni", Kazan'da yapıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'un özel davetlisi olarak Kazan 2014 Türkvizyon Şarkı Yarışması finali için ülkeye giden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, daha sonra "Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması Tataristan Etabı Ödül Töreni"ne katıldı.

Vali Tuna, törende yaptığı konuşmada, Kaşgarlı Mahmut'tan övgü dolu sözlerle bahsederek, böyle güzel bir yarışmanın yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı. Organizasyonun sorumluluğunu üstlenen Avrasya Yazarlar Birliği'ne teşekkür eden Vali Tuna, "Türk dili ve edebiyatına büyük hizmetler sunan ecdadımızı, bu tür faaliyetlerle anmak ve birbirinden değerli insanları bu tür yarışmalarla yeniden yaşatmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AYB Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu da yarışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Tuna'nın bu yarışmaya çok büyük destek verdiğini belirten Ömeroğlu, şunları kaydetti:

"Türk dünyası ülkeleri arasında düzenlenen ortak faaliyetler, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektedir. AvrasyaYazarlar Birliği'nin eşgüdümümde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması' buna gösterilebilecek iyi bir örnektir."

Tataristan Yazarlar Birliği Başkanı Rafis Kurbanov ise Vali Tuna'nın çok uzaklardan buraya kadar gelmesinin kendilerini onurlandırdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Tuna, Ömeroğlu ve Kurbanov tarafından verildi. Birinci olan yarışmacı Aygöl Ahmetğaliyev'ya ödülünü Vali Tuna'nın elinden aldı.

Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, yarışmanın jüri üyeleri ve davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!