'Kaseti Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na sorun'

Güncelleme Tarihi:

Kaseti Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na sorun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 22:40

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki akşam CNN TÜRK’te yayımlanan Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge Programı’nda 2010’da CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine yol açan kasetle ilgili açıklama yaptı. Baykal, “Bugün iktidar size karşı yapılan kaset komplosunu cemaatin (Gülen Cemaati) yaptığını söylüyor. Size göre komploda cemaat parmağı var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Bağlantısı var mı yok mu bir şey söylemek için elde kanıta ihtiyaç var. Bana 6 yıldır, 7 yıldır Hükümet o konuda somut bir şey getirsin canım. Bu gelmedi... Şimdi bu konuyu aydınlatacak benim gözümde iki tane isim vardır. Birisi zamanın Başbakanı’dır (Cumhurbaşkanı Erdoğan). Yani çilingirden falan yürüyerek halletmeye çalışıyorlar... Bırakın, o çilingirle milingirle olmuyor. Bu işi çözmek istiyorsanız sorarsınız Başbakan’a. Yukarıdan aşağıya inin, aşağıdan yukarıya çıkmaya çalışmayın. Bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na. (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Çünkü o, Başbakan’ın o kaseti seyrederken çekilmiş görüntüsünü gördüğünü söylüyor. Yani o kaseti izlerken ‘Gözlüğünü takıp’ diyerek anlattığı, ‘Onu biz gördük, tamam bunu gönderin yayınlayın’ dediğini, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisinin lideri var. Gördü...”

Haberin Devamı

Baykal, “Siz sordunuz mu Kılıçdaroğlu’na?” sorusuna ise “Yani bu benim meselem değil. Bu konuyu aydınlatmak istiyorsan...” diye yanıt verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!