Kaset olayı

Yaklaşık bir haftadır gündemi Baykal'ın kaset olayı oluşturuyor.

Haberin Devamı

Benim şahsi fikrim, bu yapılanın son derece ahlak dışı olduğu. Gerçekse de bunu çekip yayınlayanlar çok usulsüz davrandılar. Ha gerçek değil ve de düzmeceyse çok daha büyük usulsüzlük söz konusu. Her kim olursa olsun insanların özel hayatlarına karışmak bence en büyük ahlaksızlık. Twitter'da da malum bu hafta hep bu konuşuldu. Ben de konuşulanları sizinle paylaşmak istedim. Ne de olsa bu köşe bunun için var.

 

Hakan_112

 

----------

 

Merhaba,

 

Twitter'da sorduğunuz soru üzerine yazıyorum.

 

Ben Türkiye'de yabancı basın olarak görev almaktayım. Mesleğim gereği olsun, vatandaş olarak olsun günlerdir, hepimiz gibi, olayları takip ediyorum. Başta, yapılanı yine hepimiz gibi, kınıyorum. Değil bir siyasetçiye, bir düşmana bile yapılmaması gereken ahlaksız bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

 

Fakat, anlamadığım bir nokta var. Yapılan saldırı çok çirkin, evet. Fakat aynı şekilde, görüntülerin içeriği de çok çirkin ki son günlerde medyada öyle bir hava yaratıldı ki, insanı neredeyse kahraman yaptılar. Sanmayın ki özel hayata böyle bir saldırıyı onaylıyorum, tam tersi. Fakat, bir başkanın bu tarz özel hayatını onaylamak da mümkün değil. İstifadan sonra ağlayanlara hiç bir şekilde anlam yükleyemedim.

 

İstifayı onurlu, gururlu bir davranış olarak kabul edip, saldırının arkasını araştırmak ve yapanları bulmak için uğraşmak daha iyi değil mi?

 

Baykal'ın açıklaması gelene kadar, çalıştığım gazeteye haber yapmadım. Bu olayı Bosna'da duyurmak istemedim. Fakat, açıklamada görüntülere dair hiç bir savunma yahut özür gelmeyince, haberi yaptım.

 

Hala dönsün diyenler var, hala dönecek mi dönmeyecek mi diye tartışılıyor. Ayrıca, bence Baykal'ın, her ne kadar özel hayatı olsa da, ona inanan, oy veren halka bir özür borcu var. Eşine olan özrü yine özel hayatına girmektedir. Fakat, hem özür gelmedi, hem de halka kahraman olarak tanıtılıyor.

Haberin Devamı

 

Saldırı ne kadar çirkinse, yürütülen politika da o kadar yanlış.

 

Sağlıcakla,

 

Bosna Hersek - Oslobodjenje Gazetesi

Türkiye Temsilcisi

Amina Şeçeroviç


----------

 

 

Bir insanı aldatmanın herhangi bir mazereti olamaz. Hele bu aldatma cinsel bir boyuttaysa ve bu videoya da ses olarak üçüncü veya daha fazla kişinin elinde bir kanıt olarak bulunuyorsa, bu o kişinin yaptığı çirkinligin daha beter boyutlara taşınmasına sebep olur. Bu durumda suçlu iken mağdur gözükse de yaptığı hata yüzünden hem aldattığı kişilere daha fazla zarar verir, hem de özel hayatı kötü bir duruma sürüklenir. Çünkü aldatmak güvenilir olmanın son bulması demektir. Bu kaset olayı daha önce birçok kişinin başına geldi ve o insanın yaptığı kötü olsa bile bunun böylece malzeme yapılması etik açıdan, sosyo-kültürel açıdan ahlaklı bir davranış değil. Neticede o kişi aldatarak bir kötülük yapmış olsa da sonuçta sosyal hayatı olan bir birey ve böylece cinsel hayatının afişe edilmesi onun hayatında büyük bir yara açıp ömür boyu bu lekeyle ezilerek yaşamasına sebep verir. Sonuç olarak bu yüzden kaset olayı etik degil. Kaseti herkesce izlenen kişinin hiçbir özel hayatı kalmaz ve sonucunda iradeli bir insan intihar bile edebilir. Teşekkürler.

Haberin Devamı

 

Uygar K.

 

----------

 

Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüler konusunda biraz komplovari düşünüyorum. Elimde değil.

 

Geçtiğimiz günlerde Serdar Akinan'ın bir yazısında belirttiği ihtimal üzerinden düşünüyorum. Acaba Türkiye'de tek adam sultasına karşı bir operasyon mu başlatıldı? Baykal'ın başına gelenler yarın MHP ve AKP kurmaylarının başına gelebilir mi? Sorular, sorular, sorular... Bir yığın soru aklımı kurcalıyor.

 

Öte yandan Türkiye'deki siyasetin içine düştüğü bataklığı gördükçe midem bulanıyor ve içim acıyor. Kimse kimsenin uçkuruna ilik değil ancak uçkur davası bu memlekette her düğmeyi açabiliyor. "Düğmeye basabiliyor." Tecrübe ettik gördük.

Haberin Devamı

 

Yatarken odamızın ışıklarını açık bırakmayalım. Söndürelim. Sevişirken karanlıkta sevişelim. Başka türlüsü mümkün değil.

 

"Büyük ağabey bizi izliyor."

 

Sercan ZORBOZAN

 

----------

 

Ayşe hanım,

 

Kasetteki kişilerden çok bu görüntülerin kimin ya da kimler tarafından nasıl çekildiğini soruşturmaktır önemli olan. Varsayalım ki D.Baykal'ın bir ilişkisi var; yetişkin bir erkek, yetişkin bir kadın. Zinanın suç olmadığı hukuk sisteminde, insanların özel yaşantıları yalnızca kendilerini ilgilendirir. D.Baykal'ın adı böyle bir olaya karıştı diye CHP'ye oy vermekten vazgeçecek değilim. Meclisteki her erkeğin özel hayatını biliyor muyuz ki Baykal'ı yargılayalım. Bu kaset olayının montaj olduğuna inanmakla birlikte, artık insanların özel hayatlarına müdahale edilmeyen bir toplumda yaşamak arzusu içindeyim.

 

Twitter-Aysedeniz

Haberin Devamı

  

----------

  

Özel hayat olduğunu, kimseyi ilgilendirmediğini ve bunun üzerinden siyaset yapılmasının iğrenç olduğunu düşünüyorum.

 

seydayalvac

 

----------

 

Ne olursa olsun arkasındayım Deniz Baykal'ın. Özel hayatı bizi ilgilendirmez, istediği gibi yaşar hem başka açıdan bakarsak.

 

Missdidid

 

----------

  

Tam bi rezillik, her yönüyle...

 

emreipekci

 

 ----------

 

 Yunanistan'da 1 kg levrek 4€, asgari ücret 650€; halk ayakta. Türkiye'de 1 kg levrek 15TL, asgari ücret 577 TL; halk Baykal'ın boxerında...

 

ARIF OZER OZSAN

  

----------

  

"Karısını aldatan mağdur olamaz" diyen RTE'nin grubunda kaç çok eşli milletvekili var, bu da ilginç bir konu olabilir.

 

Serhat_Guven

 

 ----------

  

Bu olayı dalavereye getiren, bel altına vuran RTE kadar BAYKAL da suçludur. Ve kesinlikle geri dönmemelidir. Ama başbakan olabilse idi, BERLUSCONI ile iyi kanka olurdu :DD

 

dejawu555

 

 ----------

  

Kaset konusunda bilgi kirliliği oldu, çok şey söylendi. Gerçek hikaye nedir?

 

aysepaprika

 

 ----------

  

CHP'den 2. bir lider çıkmamasının sebebi, Baykal'ın kendine rakip olabilecek herkesi silmiş olmasıdır. Bu yüzden Baykal'sız CHP silik olacaktır. CHP kemik kadrodan kurtulamaz ve Baykal'ın kuklası bir lider CHP'nin başına geçerse, CHP baraj altında kalır. Ancak bunların hiçbiri Baykal'a yapılanı meşru kılamaz. Baykal bitmiştir ve bu yüzden artık herkesin yatak odası siyasetin içindedir.

 

khusnu

  

----------

 

Baykal'ı halka açık bir yerde haberciler yakalasaydı; yaşanan doğru veya yanlış diye fikir beyan edilebilinir belki. Ancak en savunmasız olduğumuz mekanda böyle bir saldırıya uğramayı kimse istemez. Yatak odasında gizli kayıt olduğunda; içeriği sadece yaşayanları ilgilendirir. Kötü niyet olmasa, gizli kayıt olmaz.

 

iyazir

  

----------

 

En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir." Nietzsche

Her olayda olduğu gibi asıl tartışılması gereken şeyler bir kenara bırakılıp, gündemdeki olayın en ince ayrıntısına iniliyor.

 

sematano

  

----------

  

Kral bir gün kendisini tahttan indirebilecek bir kozun var olduğu gerçeğinin farkına vardığında, soytarısına bile itaat etmelidir! Ki belki de kozu olan kişi soytarı rolü yapmaktadır. Kralı da kral yapan o soytarının arkasındakiler.

 

jasonQneill

 

 ----------

 

 

Türkiye şartları için iyi eğitim görmüş, standartlar üstünde yaşayabilmesi olası bir kadın ancak arada gerçek aşk varsa, o başka. Bunlara rağmen aşk olmadığı en azından bayan tarafının aşık olmadığı kesin. Hiçbir kadın bu kadar aşıkken bir başkasıyla evli kalmaz. Burda mağduru erkek olarak görüyorum. Kariyeri için çok tehlikeli bir ilişki içinde uzun yıllar bulunmuş ve bence aşık olmuş. Olmuş ki hala bu durumda bile böyle bir şey yok diyemiyor ya da demiyor. Deniz Baykal'ın açıkça montaj ya da sahte diyemediği kasetin sahte olduğuna nasıl inanabiliriz?

 

basakbogac

  

----------

 

 

AKP yaptıysa, bence hayatlarının hatası. Zira bu sene CHP'nin oyları kesin yükselecek.

 

Muzimuze

 

 

----------

 

Çekyatlarımız tamam. Şimdi ilk seçim için her eve her partiden birer videocam, minimum 5 çocuk. Ama herkes yaparken kasete alsın! YENİ KASET İÇİN! Bugün Diyarbakır söyleyeceğini söylemiş ki! Pozisyonda belli! Dizçökerkenki pozisyonlar tercih sebebidir. Bu hale düşürenler kendi gerdek gecelerinde artık güle oynaya heryerlerine KINA YAKABİLİRLER!!!!

 

infoantalya

 

 

----------

 

 

Esas ahlaksızlık, iki kişi arasında geçen intim olayların üçüncü kişilerce bu şahısların izni olmadan kaydedilmesi ve dağıtılması

 

funda egemen

 

 

----------

 

 

Eğer Deniz Bey'in aile hayatının deşifresi olsaydı; özel hayata müdahale olurdu. Ben siyasal bir skandal olduğunu düşünüyorum. Başbakanlığa aday olmak gibi pozisyonu olan kişilerin özel hayatlarında aşk-ı memnu gibi yanlışlar olmamalı diye de düşünüyorum.

 

melek 10

 

 

----------

 

 

Soner Yalçın'ın yazısını ve Can Dündar'ın Ecevit'ler ile ilgli Ergenekon mahkemesince istenen röportajın ham halini görünce ve hükkümetin Baykal olayındaki çirkin siyasetini görünce, ben de artık eminim ki; MONTAJ o kaset. 40 yerinde montaj olduğu zaten açıklandı. Ardından, Baykal konuşmasında olayın gerçek olmadığını da söyledi zaten. Ama takan yok :-/

 

mustafaakdag

 

 

----------

 

 

Kadının adı yok gibi. Burada olay siyasi değil, insandır! Lütfen unisex yaklaşalım bu konuya. N. Baytok tarafı önemlı bence. Bu konuda kadın yıpratan sinsi hırçın adam olduğu Olcay hanımın yıpranmış yorgun gorüntüsünden de kesinlik kazanıyor sanki :(

 

deryay

 

 

----------

 

 

Bence Deniz Baykal bunu bilerek yaptı. Çünkü CHP iyice çöktü ve istifa etmek için iyi bir neden. Şimdi Kılıçdaroğlu gelir başa.

 

yasara

 

 

----------

 

 

Söylenecek tek söz; "Erkek yapar". Baykal da bir erkek. Her şey meclis çatısı altında değil. Kimse unutmasın, iki kişinin bildiği sır değildir.

 

muratcevik16

 

 

----------

 

 

Baykal bence büyük ihtimalle insanları deniyor. Kafasına göre oy toplamaya calışıyor. Tekrar gelirse ne olur, CHP kökten batar bence.

 

 

hsc57

 

 

----------

 

 

Vallahi günlerdir de burada yazıyorum. Baykal'ın şu anda CHP'ye yaptıklarını düşmanı yapamaz! Nasıl parti içi demokrasi?! Bloke etti!

 

Neslihan B.

 

 

----------

 

 

 

Önce kesinlik kazanması gereken olay şu; olay gerçek mi montaj mı?? Ben henüz bunu anlayamadım.

 

Diyelim gerçek... Olayın 8 yıl önce olduÄŸu varsayılıyor. Bir kere gündeme gelmesi için çok eski. Ä°kincisi her insan hayatında bir kere hata yapabilir. KiÅŸinin genel yapısına göre deÄŸerlendirilmeli olumsuzluklar. Aldatan kiÅŸinin genel yapısında bu var mı? Çapkın veya gözü dışarıda ailesini iplemeyen biri mi? HAYIR... ASLA... Aksine Baykal son derece dürüst, karakter sahibi ve iyi bir aile babası olarak bilinen biridir. EÄŸer böyle bir ÅŸey yaptı ise, eminim o da piÅŸman olmuÅŸtur ve hayatının belki de tek hatasıdır. EÅŸi de bu nedenle bağışlamıştır. Böyle bile olsaÂkimsenin özeli videoya falan alınamaz. Ä°nsan haklarına bile aykırı. Dahası dinen de vacip deÄŸil. Dahası hayatında bir kez eÅŸini 8 yıl önce aldattı diye ülke yönetemez, liderlik yapamaz diye bir ÅŸey söz konusu olamaz. ÖNEMLÄ° OLAN HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK'TAN ÅžAÄ°BELÄ°Âolamamak, Ä°MAM NÄ°KAHI VE ÇOCUK TACÄ°ZLERÄ° olaylarına sıcak bakmamak.

 

Gelelim olayın montaj olduğuna... O ZAMAN KELİMELERİN BİTTİĞİ YERDİR VE BU İFTİRAYI ATANLARIN NE MEMLEKET YÖNETİMİNDE, ne insanlık, ne de Allah katında yeri olamaz ve asla bağışlanamaz.

Â

Sevgiler,

 

SEM

Yazarın Tüm Yazıları