'Kaset kumpası' yargı önünde

Güncelleme Tarihi:

Kaset kumpası yargı önünde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 02:03

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu iddia edilen görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili ‘kaset kumpası davası’nda çoğu eski polis 171 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı. Duruşmanın ilk gününde sanıkların kimlik tespiti yapıldı.

118 BYLOCK KULLANICISI
Davanın sanıkları arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, örgütün ‘emniyet imamı’ olduğu iddia edilen ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı Osman Hilmi Özdil, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, kapatılan Nokta dergisinin eski genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve suç tarihlerinde Vakit gazetesi Ankara Temsilcisi olan ve ‘Habervaktim’ internet sitesinde yazan gazeteci Yener Dönmez de yer alıyor. Ayrıca sanıklardan Sedat Zavar, İlker Usta, Enes Çığci ve Ali Özdoğan, ‘böcek davası’nda, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’deki konutu ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda iki adet telsiz verici cihazı ele geçirilmesiyle ilgili olarak da yargılanıyor.

İddianamede, 171 sanıktan 151’inin FETÖ mensubu olduğu, 118’inin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespitine yer verildi. 134 eski polisin FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında ihraç edildiği ya da rütbelerinin geri alındığı kaydedildi. Duruşmaya bugün devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!