Kasayı boşaltıp Avrasya Tünel'ine gömdüler!

Güncelleme Tarihi:

Kasayı boşaltıp Avrasya Tüneline gömdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 07:52

İstanbul'da bayramda inanılmaz bir soygun yaşandı. 4 şüphelinin ayakkabı ihracatı yapan şirketin kasasını boşaltıp Yenikapı’daki Avrasya Tüneli inşaat alanına gömdükleri belirlendi.

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Fatih’te 18 ülkeye ayakkabı ihracatı yapan şirketin kasası kâğıt toplayıcısı kılığındaki hırsızlar tarafından çalındı. Polis, bayram tatilini fırsat bilen hırsızları yakalamak için operasyon başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen Araştırma Bürosu ekipleri, el arabalarıyla kasayı götüren hırsızların birbirlerine “Emo” ve “Ahma” diye seslendiklerini belirledi. Emo takma isimli hırsızın 16 yaşındaki Emrullah G. olduğu tespit edildi.

Emrullah G.’yle birlikte yaşları 16 ile 19 arasında olan Bayram T., Bayram Y. ve Bilal Y., Diyarbakır’a kaçmaya çalışırken Kocaeli’nde durdurulan otobüste gözaltına alındılar. 4 şüphelinin boşalttıkları kasayı, Yenikapı’daki Avrasya Tüneli inşaat alanına gömdükleri belirlendi. Kasa gömüldüğü yerden çıkarıldı. 4 şüphelinin 223 ayrı suça karıştıkları belirlendi. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Avrasya Tüneli inşaat alanına bir kasa gömüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün, bazı haber sitelerinde "Kasayı boşaltıp Avrasya Tüneli'ne gömdüler" başlığı altında haberlere yer verildiği ifade edildi. Avrasya Tüneli inşaat alanı ve çevresinin yüksek düzey güvenlik önlemleriyle korunduğunun ve inşaat alanına görevli personel dışında izinsiz girilemediğinin vurgulandığı açıklamada, "Haberde bahsedildiği üzere Avrasya Tüneli inşaat alanına gömülmüş bir kasa söz konusu değildir. Kasa, Kumkapı sahilinde inşaat alanı olmayan açıkta bir alana atılmış şekilde bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.    



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!