Kasaplardan yüzde 3 tepkisi 

Güncelleme Tarihi:

Kasaplardan yüzde 3 tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:17

Et ve Süt Kurumu’nun ithal ettiği ucuz etin sadece iki market zincirinde satılması kararı sonrasında başlayan rekabet tartışması devam ediyor. 

Haberin Devamı

KASAPLAR Federasyonu Başkan Vekili Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak’ın ucuz et ve rekabet tartışması konusuyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.  

DEĞERLENDİRME YANLIŞ 

Et ve Süt Kurumu’nun ithal ettiği ucuz etin sadece iki market zincirinde satılmasının rekabeti ihlal ettiğini savunan Yardımcı, “Sayın Torlak ithal et oranın yüzde 3 sınırının altında kaldığını söylemiş. Bu değerlendirme doğru değil” dedi. 

DOĞRU TESPİT YAPILSIN’ 

Rekabet başvurusunun Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), tarafından yapıldığını hatırlatan Yardımcı, şöyle dedi: “Süreci yakından takip ediyoruz. Binlerce esnafın mağdur olması istenmiyorsa tespitler doğru yapılmalı.” 

BAKANLIK İZİN VERMEZ’ 

“Zincir marketlerin yüzde 1’i kadar küçük esnaf da düşünülürse doğru kararlar alınacaktır. Hatadan dönülmesi için ithal et oranını yüzde 30-40’a ulaşması mı beklenecek? Zaten o zamana kadar küçük esnaf yok olur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın böyle bir şeye izin vereceğini düşünmüyoruz.”     

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!