Kasa hırsızlığından 2 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kasa hırsızlığından 2 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 17:55

Kasa hırsızlığından 2 gözaltı

Haberin Devamı

İZMİR ve Manisa'da son bir aydır yaşanan kasa hırsızlığı şüphelilerden ikisi, jandarma tarafından Turgutlu ilçesinde yakaladı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgutlu yolu üzerindeki bir benzin istasyonunda 13 Haziran gecesi yaşanan kasa hırsızlığının ardından araştırma başlattı. İstasyondaki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, yüzü maskeli dört hırsızın fiziki yapılarını çıkardı. Ardından hırsızlardan ikisinin, fiziki özelliklerinin çeşitli hırsızlık suçlarından aranmakta olan M.T.(22) ile O.Ö. (22) ile uyuştuğunu belirledi. Araştırmayı derinleştiren jandarma ekipleri, daha sonra şüphelilerin 12 Haziran'da Manisa Şehzadeler İlçesi'ndeki bir firmadan otomobil kiraladıklarını, kiralanan aracın ise GPS kayıtlarından yapılan yer tespitine göre, 13 Haziran'da Turgutlu yolu üzerindeki bir benzin istasyonundaki kasa hırsızlığında kullanıldığını tespit etti.

Kasa hırsızlarının Turgutlu'nun İstasyonaltı Mahallesi'nde bir evde olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, bugün öğlenden sonra operasyon düzenlendi. Eve yapılan baskınla, kasa hırsızlığı zanlıları M.T. ve O.Ö., hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen kiralık araçla yakalandı. Kasa hırsızlığı olayına karıştığı belirtilen C.T. (23) ile Y.A.'nın (25) yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yakalanan hırsızların evinde ve ele geçirilen kiralık otomobilde yapılan aramada çaldıkları kasalardaki çekler, senetler, faturalar, kredi kartları ile cep telefonları ele geçirildi. Yakalan iki kişinin jandarmadaki sorgularının ardından adliyey sevk edilecekleri belirtildi.

Şüphelilerin bir ay içerisinde 2'si İzmir'de, 2'si Manisa'da olmak üzere 4 işyerinden kasa hırsızlığı yaptıklarını belirtildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!