Kaş festivalle coşacak

Güncelleme Tarihi:

Kaş festivalle coşacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 11:05

Kaş festivalle coşacak

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenecek Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 29 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Kaşlılar ve Kaş'ta tatil yapan yerli yabancı turistler sanatsal etkinlikler, müzik ve sporla coşacak.
Kaş Belediyesi ve Kaş'ın kardeş şehri olan Yunanistan'ın Meis Adası Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenecek Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 29 Haziran Cuma günü başlayacak. Kaş girişinden kortej yürüyüşüyle start alacak festival, Cumhuriyet Alanı'ndaki açılış programıyla devam edecek. Halk oyunları gösterileri, resim ve fotoğraf, el sanatları ve köy ürünleri sergilerinin açılacağı festivalde aynı gün akşam Kaş Amfitiyatro'da Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun 'Oyun İçinde Oyun' adlı oyunu sahnelenecek.
30 Haziran Cumartesi günü 4'ünücüsü gerçekleştirilecek Kaş- Meis Yemek Yarışması yapılacak. Kaş Kültürevi'nde Nergis Güler'in 'Sınırda' adlı kısa film gösterisi ve Kaş Yat Limanı'nda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin defile gösterisi yapılacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Selcan Kökçen Şahin, ardından da ünlü pop şarkıcısı Hadise sahneye çıkacak.
Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Meis- Kaş Yüzme Yarışları ise 1 Temmuz Pazar günü yapılacak. Yüzücüler Yunanistan'ın Meis Adası'ndan başlayacak yarışmalarda Kaş'a kulaç atacak. Festival aynı gün yapılacak 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamalarıyla sona erecek.
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bu yıl 21'incisini düzenleyeceğimiz festivalde Kaş sanata, müziğe, spora doyacak. Festivalin en önemli etkinliği olan Meis- Kaş Yüzme Yarışları, Avrupa'dan Asya'ya, bir ülkeden diğer bir ülkeye barış, dostluk için yapılan bir yarışma. Bu yıl şu ana kadar 250'ye yakın yüzücü yarışmaya katılmak için başvurdu. Başvurunun 300'e yaklaşacağını bekliyoruz. Herkesi etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!